Jechałem z tobą na Cargo i myślałem, że masz serię, tzn. nie odczułem różnicy ale tam droga jest w miarę równa.
Potestujemy

Pozdroo
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
TOMMI napisał(a):Czy to prawda, że przy eibachu + B6 fura podniesie się trochę do góry?
stefdeath napisał(a):TOMMI napisał(a):Czy to prawda, że przy eibachu + B6 fura podniesie się trochę do góry?
niektórzy twierdzą, że się podniesie na B6 i seryjnych springach a po eibachu powinno być co najmniej tak samo jak było a nawet niżej. Co trochę mnie dziwi bo przecież to chyba sprężyna odpowiada za wysokość zawieszenia a nie amor- mylę się ?
http://www.allegro.pl/item944254491_4_amortyzatory_odboje_audi_a3_leon_toledo_ii_kpl.html
dokładnie - tylko pamiętać - dedykowane do 4X4 bo z oski nie mają tego ucha do przykręcenia stabilizatora.belzi napisał(a):Z tego co pamietam, to do 4x4 sa tylko B6
są na 100% bo takie miałem u siebie - jak ktoś chce mogę spisać numerbelzi napisał(a): Monroe,
Robi i sa nawet trochę tańsze niż B6, ale dostępność tego jest jeszcze gorsza niż w/w i nie każdy chce to sprowadzić.belzi napisał(a): Kayaba chyba nie robi do 4x4
Ukltra SN przod ok 270 zl szt
tyl ok 250 zl szt
belzi napisał(a):Ukltra SN przod ok 270 zl szt
tyl ok 250 zl szt
Cena bardzo atrakcyjna jak na tej klasy amor :ok:
LeonARL napisał(a):Nr kyb ultra SN przod :324016 Co prawda jest dla oski ARL ale do przodu sa takie same tylko tyl jest inny.
marcin_kielce napisał(a):Jak te amory Ultra SN spisują się przy ostrzejszej jeździe?? Dadzą radę z Eibachami -30mm??
LeonARL napisał(a):Wlasnie sie dowiedzialem ze w osce mie ma mocowania na stabilizator,trzeba sie dowiedziec jak jest z tym przodem,bo tyl jest juz wyjasniony.
marcin_kielce napisał(a):Tak, w 4x4 są inne łączniki stabilizatora i jest to inaczej rozwiązane...
JayZ napisał(a):LeonARL napisał(a):Wlasnie sie dowiedzialem ze w osce mie ma mocowania na stabilizator,trzeba sie dowiedziec jak jest z tym przodem,bo tyl jest juz wyjasniony.
Nie wiem o co Ci chodzi. Stabilizator jest przykręcany do wahacza (wersja ośka). Czy w 4x4 jest inaczej to rozwiązane z przodu?
Gdzie?? Na zdjęciach niema tego mocowania. Powinna to być równoległa do osi amortyzatora blaszka z dziurką - tu na zdjęciach tego niema.marcin_kielce napisał(a):Czyli z tego co widzę to mają mocowanie dla łącznika.
roosman napisał(a):Gdzie?? Na zdjęciach niema tego mocowania. Powinna to być równoległa do osi amortyzatora blaszka z dziurką - tu na zdjęciach tego niema.
no wiem. Ale do 4x4 z mocowaniem na stabilizator przy amortyzatorze, dokładnie tak samo jak w naszych Leonach. To co leem dał to amory do oski. Mówię Ci Marcin, zmieniałem niecały miesiąc temu.. Bądź wieczorem to Ci pokażę w swoim o co chodzi.marcin_kielce napisał(a):To co ty wkleiłeś to gwint.
leem napisał(a):Jednak nie ma tego mocowania
Ultra SN
tył 243038
przód 324016
i kto jest ślepy :P :P :P :)leem napisał(a):Jednak nie ma tego mocowania
Ultra SN
tył 243038
przód 324016
Leem to komplet dedykowany do 4x4??
i kto jest ślepy :P :P :P :)
to tez nie takie - te do Leona pasują do Audi TT Quatro - chyba że to takie same jak do Golfa. Bo jak ja patrzyłem po numerach amorki dla siebie, miałem stare Monroe i z numerów wynikało że to są do TT Q i jeszcze jakiegoś Audi, ale golf chyba raczej nie. Tak czy owak szukaj do TT Q i będą dobre.leem napisał(a):Leem to komplet dedykowany do 4x4??
Bardzo dziwne bo amorków do Seata leona 1M 4x4 nie ma w katalogu :/
są dedykowany do golfa IV 1.8, 2.3, 1.9 TDI 2.8-V6
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość