Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
1.9TDI
Front 280 x 25 Vented - PR-1ZM/1ZF
Rear 255 x 10 Solid - PR-1KD
- zmień salon. Potwierdza sie po raz kolejny że pracują tam ludzie z przypadku a nie fachowcy .16czarny16 napisał(a):w salonie maja jakiś dziwny problem z tym akurat modelem i rocznikiem,
- nie , nie mam . Poszukaj na stronie Intercars-u , bo oni są głownym dystrybutorem w PL.peter174 napisał(a):masz moze ceny klocków TRW do ASZ
- tak jest duża.16czarny16 napisał(a):A czy różnica jakościowa też jest taka duża?
wojciechu napisał(a):Jeśli chcesz robić to sam to rozglądnij się za narzędziem do wciskania tłoczków hamulcowych
marigaux napisał(a):Jak poznać czy mam czujnik
jaro4444 napisał(a):.....Aha proponuje przy zakupie przednich klocków do Leona I jeden "myk" - kto ma układ hamulcowy bez czujników zużycia klocka to niech bierze sobie klocki do układu 288/312 mm od Audi A6/C4 lub Passata B5 bez czujników. Będą ok 30 % tańsze jak do Leona. Wynika to z tego, że tam to klocki normalne a w Leonie do mocnych wersji więc płaci się ekstra za "sport". Co do mieszanek to są takie same a Audi to ciezki i szybki wóz więc nie ma problemów z siłą hamowania czy trwałością.
to trzeba by mieć szklaną kulę, bo tak to trudno coś powiedzieć. Pamiętaj tanie nie znaczy dobre. Polecam ATE.marigaux napisał(a):Więc jakie byłyby najtańsze ale aby nie piszczały
leem napisał(a):mayst, chodzi Ci o gładkie tarcze?? Jeśli coś lepszego to do takiej mocy moge polecić zimmermann sport, ATE power disc
jamallorock napisał(a):bierz ATE powerdisc od leem . w tamtym tygodniu zakupiłem ,dziś założone. hamowanie rewelacja, różnica w stosunku do gładkich tarcz zauważalna.
numery części :
+ tarcza przód(280mm) Ate Power Disc 24.0322-0150.1
+ klocki przód Ate (z czujnikiem) 13.0460-7117.2
mayst napisał(a):jamallorock napisał(a):bierz ATE powerdisc od leem . w tamtym tygodniu zakupiłem ,dziś założone. hamowanie rewelacja, różnica w stosunku do gładkich tarcz zauważalna.
numery części :
+ tarcza przód(280mm) Ate Power Disc 24.0322-0150.1
+ klocki przód Ate (z czujnikiem) 13.0460-7117.2
a jak z pyleniem?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość