wgi napisał(a):d2d, czemu nie skorzystasz ze sprawdzonego kolegi elementaur'a -> viewtopic.php?t=19696
albo ASO solo kielce -> viewtopic.php?p=255791#255791[/b]
Na Allegro jest nieco taniej niż u kolegi z forum
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wgi napisał(a):d2d, czemu nie skorzystasz ze sprawdzonego kolegi elementaur'a -> viewtopic.php?t=19696
albo ASO solo kielce -> viewtopic.php?p=255791#255791[/b]
d2d napisał(a):Czy handlarz "FILTRY_Gdansk" link do jego aukcji jest godny zaufania?
d2d napisał(a):Akurat "FILTRY_Gdansk" to filia hurtowni olejów z ulicy Sztutowskiej w Gdańsku. Wielu tam kupowało i sobie chwalą.
rutek-wat napisał(a):d2d napisał(a):Czy handlarz "FILTRY_Gdansk" link do jego aukcji jest godny zaufania?d2d napisał(a):Akurat "FILTRY_Gdansk" to filia hurtowni olejów z ulicy Sztutowskiej w Gdańsku. Wielu tam kupowało i sobie chwalą.
d2d, zdecyduj się - w pierwszym poście pytasz czy są godni zaufania a w drugim już to stwierdzasz ...... Ja nie kumam
d2d napisał(a):Ale i tak nadal czekam na Wasze uwagi związane z olejami Motul z Allegro.
drakster napisał(a):czytałem wszystkie strony przez 1,5 godziny nim to napisałem. Mam dużo pytań w dalszym ciągu. Dużo ludzi piszę że motul ale półsyntetyk czy syntetyk?
[ Dodano: Czw 18 Mar, 2010 ]
albo jeszcze inaczej czy MOTUL 6100 SYNERGIE+ 10W-40 będzie dobrym wyjściem dla mnie?
drakster napisał(a):„oczkolek” powiedz mi czy Ty tu jesteś żeby komuś pomóc? Czy tylko po to, żeby wmówić komuś, że na tym forum jest odpowiedź na moje pytanie. Przeszukałem Twoje posty od 1 strony i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Skoro Ty nie chcesz odpowiedzieć prostym jednym zdaniem typu: „tak zalej tym olejem motula” lub „ polecam ci nalać ten olej .... „ to trudno. Może ktoś inny mi doradzi. Od tego chyba jest forum, żeby każdy pisał o swoim problemie. Pozdro dla Ciebie i innych
SLAWECKI napisał(a):To nie jest problem czy wysilony czy też nie, czy większy przebieg czy mniejszy. VW podaje, że olej silnikowy ma spełniać taką, a taką normę. Problem przejścia z półsyntetyka na syntetyk lub odwrotnie też był wałkowany nie raz. Zapewne nie używasz auta do celów wyczynowo-sportowych więcoczkolek napisał(a):
approx, viewtopic.php?t=20476
Kilka postów wyżej. Sorry, ale naprawdę to forum to kopalnia wiedzy dla niejednego z nawet warsztatów.
Teraz mi naświetliłeś temat wzorowo.A tabelkę już wcześniej przejrzałem.Dzięki szefciu za poradę.Tobie Marcin_Kielce też.PZDR
drakster napisał(a):„oczkolek” powiedz mi czy Ty tu jesteś żeby komuś pomóc? Czy tylko po to, żeby wmówić komuś, że na tym forum jest odpowiedź na moje pytanie. Przeszukałem Twoje posty od 1 strony i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Skoro Ty nie chcesz odpowiedzieć prostym jednym zdaniem typu: „tak zalej tym olejem motula” lub „ polecam ci nalać ten olej .... „ to trudno. Może ktoś inny mi doradzi. Od tego chyba jest forum, żeby każdy pisał o swoim problemie. Pozdro dla Ciebie i innych
oczkolek napisał(a):Zapewne nie używasz auta do celów wyczynowo-sportowych więc syntetyk krzywdy silnikowi nie zrobi.
comar napisał(a):a ja bym sie tu nie zgodził - nigdy się nie przechodzi z oleju półsyntetycznego na syntetyk
oczkolek napisał(a): VW podaje, że olej silnikowy ma spełniać taką, a taką normę.
oczkolek napisał(a):Uzasadnij to jakieś doświadczenia, badania
konstant napisał(a):jakies 10 tys km temu zmienilem olej z Mobil1 na Matoła (czyt. Motula).
Od tej pory poziom oleju w ogole sie nie zmniejszyl i przez te ponad 10 tys km ani razu nie dolewalem
Czy to jest normalne?
belzi napisał(a):silniki TDI lubia oleje wyzszej jakosci i szczerze watpie, aby Niemiec lal tam olej mineralny
IroN_87 napisał(a):Castrol jest bardzo często podrabiany i większość warsztatów go poleca - może mają w tym interes...
marcia napisał(a):Czytam i czytam te posty i nic juz nie rozumiem:)
jestem nowa, mam leosia od 2 tygodni i jeszcze nie za bardzo sie orientuje
musze wymienic olej, chce wlac Motula, ale nie wiem jakiego
mam leona 1.9 tdi 105 km, podobno z pompowtryskiwaczami....z 2006 roku
jaki olej polecacie?
IroN_87 napisał(a):jędrek, jeśli w dobrym stanie to bym lał MOTUL 8100 X-CESS 5W40
Możesz kupić od naszych forumowych dostawców, albo na allegro.
Jak zamawiam z allegro to od gościa " Filtry_Gdansk "
lisiu1 napisał(a):Masz 90 czy 110?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości