Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Casper » 10 kwietnia 2005, 18:57
Witajcie,
Czy ktos z Was wie moze jak mozna dezaktywowac czujnik deszczu?? Dla mnie wycieraczki w trybie automatycznej regulacji predkosci chodza zbyt czesto - bardzo czesto chcialbym aby rzadziej biegaly mi po szybie... i dodam, ze przelacznik regulacji pracy przerywanej mam ustawiony na min.
Any ideas??..
thx i pzdr
-
Casper
-
przez Richi_TDI » 10 kwietnia 2005, 19:40
U mnie jest tak, że wajha o jedną pozycję w dół... i po problemie.... czujnik nieaktywny.
-

Richi_TDI
- Signo

-
- Auto: Seat Leon TS TDI...
-
przez Casper » 12 kwietnia 2005, 07:40
hmm.... nie do konca o to mnie sie rochodzi...
przesuwasz wajhe w gore o jedna pozycje z pozycji neutralnej. Wowczas wajha jest w pozycji pracy przerywanej. I w tej pozycji - jesli nie masz czujnika deszczu - mozesz sobie regulowac czestotliwosc pracy przerywanej przy pomocy regulatorka znajdujacego sie na szczycie dzwigni. Jesli jestes sczesliwym posiadaczem czujnika deszczu to w tej pozycji jest on aktywny i z tego co zaobserwowalem ma priorytet przed ustawieniami regulatorka. I na tym wlasnie polego moj problem. Chcialbym aby w pozycji pracy przerywanej czujnik deszczu nie regulowal mi szybkosci pracy wycieraczek. Chcialbym to robic sam - regulatorkiem.
-
Casper
-
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne