Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czujnik deszczu...

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Czujnik deszczu...

Postprzez Casper » 10 kwietnia 2005, 18:57

Witajcie,

Czy ktos z Was wie moze jak mozna dezaktywowac czujnik deszczu?? Dla mnie wycieraczki w trybie automatycznej regulacji predkosci chodza zbyt czesto - bardzo czesto chcialbym aby rzadziej biegaly mi po szybie... i dodam, ze przelacznik regulacji pracy przerywanej mam ustawiony na min. :)

Any ideas??..??

thx i pzdr
Casper

Reklama

Re: Czujnik deszczu...

Postprzez Richi_TDI » 10 kwietnia 2005, 19:40

U mnie jest tak, że wajha o jedną pozycję w dół... i po problemie.... czujnik nieaktywny.
Richi_TDI
Signo
Signo

Auto: Seat Leon TS TDI...

Re: Czujnik deszczu...

Postprzez Casper » 12 kwietnia 2005, 07:40

hmm.... nie do konca o to mnie sie rochodzi...
przesuwasz wajhe w gore o jedna pozycje z pozycji neutralnej. Wowczas wajha jest w pozycji pracy przerywanej. I w tej pozycji - jesli nie masz czujnika deszczu - mozesz sobie regulowac czestotliwosc pracy przerywanej przy pomocy regulatorka znajdujacego sie na szczycie dzwigni. Jesli jestes sczesliwym posiadaczem czujnika deszczu to w tej pozycji jest on aktywny i z tego co zaobserwowalem ma priorytet przed ustawieniami regulatorka. I na tym wlasnie polego moj problem. Chcialbym aby w pozycji pracy przerywanej czujnik deszczu nie regulowal mi szybkosci pracy wycieraczek. Chcialbym to robic sam - regulatorkiem.
Casper

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne