Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oczkolek napisał(a):Wyjmij jedną z żarówek i spróbuj wyciągnąć te osy odkurzaczem.
jest nawet o tym temat na forum tzn. o zewnętrznym czyszczeniu. Dużo jednak zachodu a nie ma pewności, ze to pomoże stąd odpuściłem temat. viewtopic.php?t=17020A czym wypolerować szkła (to chyba plastik) lamp?
e tam chyba, że inna niż tempo, bo ta efektu nie przyniosła i odpuściłem temat.Z zewnątrz pasta polerska da radę
evotuning napisał(a):Wypolerować lampy z zewnątrz, zarówno przód jak i tył można we własnym zakresie.
kornat napisał(a):Czy jest data produkcji na lampach?
kornat napisał(a):A czy klosz na zewnętrznej stronie nie jest pokryty lakierem bezbarwnym?
Felype napisał(a):Słyszałem, że po takim zabiegu lampy mogą po jakimś czasie pożółknąć.
evotuning napisał(a):Felype, owszem, w niektórych autach, np. wszystkie Audi po 2000r. wcześniejsze może też tak mają, że są pokryte lakierem. Generalnie lampy są pokrywane pewną ochorną UV która sie zrywa przy polerce, ale wystarczy od czasu do czasu nałożenie na nie wosku i po kłopocie.
spec napisał(a):Tworek, efekt super. Robiłeś na aucie czy ściągałeś?
Generalnie lampy są pokrywane pewną ochorną UV która sie zrywa przy polerce
kornat napisał(a):Czyli jednak jest :/ a jak się to zerwie to później żółkną
Staszek20VT napisał(a):Meguiar's ma do polerowania lamp i plastików preparat zwany PlastX.
Efekt całkiem porządny.
Nic takiego u siebie nie zaobserwowałem.
Tworek napisał(a):kornat napisał(a):A czy klosz na zewnętrznej stronie nie jest pokryty lakierem bezbarwnym?
Ale osobiście jakbym zmieniał to już na
http://allegro.pl/lampy-seat-leon-toled ... 00572.html
wojtekk napisał(a):Takie badziewie bede mial zaniedlugo na sprzedaz za symboliczna kase.
wojtekk napisał(a):Talka prawda wiec co tu sie oszukiwaca jakiej firmy sa ori lampy ? Valeo ? czy moze Depo ?
wojtekk napisał(a):Talka prawda wiec co tu sie oszukiwaca jakiej firmy sa ori lampy ? Valeo ? czy moze Depo ?
Martinus1985 napisał(a):Panowie jakiej firmy polecacie reflektory przednie
Oryginał Valeo to koszt prawie 800zł
brazzo napisał(a):Mi udało zakupić się używane, przednie lampy Valeo komplet (w pełni sprawne, stan dobry) za 240 zł. Na łączny koszt zakupu miała wpływ forma przesyłki (za pobraniem). W innym wypadku mógłbym liczyć na jeszcze nieco mniejszą cenę (ze 20 zł). Lampy zostały zakupione na allegro. Jeśli chcesz nabyć oryginalne reflektory w atrakcyjnej cenie, musisz po prostu być cierpliwy, wytrwały i na ile to możliwe jak najczęściej przeszukiwać oferty. Ja przez kilkanaście dni dzień, w dzień szukałem lamp i jak widać moje starania zostały zwieńczone sukcesem Może to co piszę to taka "oczywista oczywistość", ale chciałem w jakimś stopniu nakreślić Ci sytuację jaka miała miejsce w moim wypadku.
wojtekk napisał(a):Jak masz szczescie to trafisz na ori europe, duzo handlarzy wciska angole uzywki, wiec ja wole nowe pewne wziasc, jak pozniej miec problemy na przegladach.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości