Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):Hahha troche przesadziłem z tą cena ale nalezy przedstawić fakturę demontażu kratki ze stacji kontroli pojazdu (obowiązkowo!), badanie techniczne po dokonanych zmianach tez w stacja kontroli pojazdów + cała reszta zwiazana z przerejestrowaniem auta w urzedzie (jest taniej jeśli auto ma juz białe tablice - ceny zależne od rejonizacji).
Tak mi naswietliła sprawe kumpela ze Starostwa.
Tak jak wyżej napisałem jeśli auto nie jest w pełni zamortyzowane bedziesz musiał zapłacić słony podatek - mi w moim starym Leonie został rok do pełnej amortyzacji i musiałem zapłacić 7 tys. podatkusaszi napisał(a):Pośpiech, nie koniecznie po wejsciu do UE przpisu sie pozmienialy ale nie wiem dokladnie co i jak ale wiem na pewno ze Golfine koles jeszcze caly czas amartyzuje a kratki nie ma i Vatu tez nie zwracal
No ok dokładnie tak jest ale co sie dzieje jesli auta nie sprzedajesz a tylko zmieniasz jego homologacjeArtur20vt napisał(a):Tonny te 7tys to rozumiem ze to byl Vat jaki naliczyles do fakturki na sprzedaz Twojego autka - tak?? Dodam ze nawet jesli auto mialbys w pelni zamortyzowane to tez musialbys vat naliczyc i go odprowadzic. Nawet gdybys przeprowadzil likwidacje srodka trwalego czyli zlomowanie i sprzedal "zlom" to tez Vat musialbys wybulic.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość