Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ojciec napisał(a):dokładnie nowe punto ma to na 100% fabrycznie + jeszcze kilka innych aut ale teraz nie wiem dokładnie jakie
Ojciec napisał(a):zwirek75, możesz napisać jak włączyłeś to doświetlanie zakrętów halogenami bo bym sobie to tez chciał włączyć
celinskip napisał(a):w nowych mercedesach doswietlanie jest realizowane przez przeciwmgilne, wiec musi byc to legalne. A Kolego da sie wlaczyc potem przeciwmgilne manulanie? Bardzo ciekawa opcja, ktora wszedzie wystepuje za doplata a tu taka niespodzianka.
celinskip napisał(a):Ja mam jakos tak zrobione, ze swiatla zawsze mam w pozycji mijania i po jakis 60 sekundach od wyjscia z samochodu same gasna, Kolego myslisz ze dalo by sie wlaczyc to doswitlalanie w takim przypadku?
zwirek75 napisał(a):Zastanawiam się, czy wszystkie 1P mają ten sam centralny sterownik elekryki, ja mam roczne auto.
zwirek75 napisał(a):celinskip napisał(a):Ja mam jakos tak zrobione, ze swiatla zawsze mam w pozycji mijania i po jakis 60 sekundach od wyjscia z samochodu same gasna, Kolego myslisz ze dalo by sie wlaczyc to doswitlalanie w takim przypadku?
Standardowo po 40 sekundach, mam tak ustawione też, działa.
Zastanawiam się, czy wszystkie 1P mają ten sam centralny sterownik elekryki, ja mam roczne auto.
zwirek75 napisał(a):Ojciec napisał(a):zwirek75, możesz napisać jak włączyłeś to doświetlanie zakrętów halogenami bo bym sobie to tez chciał włączyć
Elektronika centralna - 09 - 3C0-937-049
Długie kodowanie (30 bajtów)
Bajt 23, ustawiamy bit 2 i 3 (wszystko numerowane od zera).
Nie testowałem ze zgaszonym bitem 2, moze tez dziala, tylko jakoś inaczej
LC,23,0,Xenon Headlights repeated Ignition active
LC,23,1,CAN Data Exchange Format active
LC,23,2,Internal Turn Light Control Algorithm active
LC,23,3~4,00,Turn Lights not active
LC,23,3~4,08,Turn Lights via Fog Lights
LC,23,3~4,10,Turn Lights via High Beam
LC,23,3~4,18,Turn Lights via Xenon Shutter
LC,23,5,Coming-Home Logic (0 = Old / 1 = New)
Tak przy okazji, przy kodowaniu można używać narzędzia LCODE z najnowszego vcds-a + najnowszych plików z labelkami
johnny napisał(a):
podobno działa to tylko w samochodach od rocznika modelowego 08? mam rację?
johnny napisał(a):
rutek-wat napisał(a):Jeśli chodzi o doświetlanie zakrętów to w nowej mazdzie 6 jest to realizowane poprzez halogeny.
kamil_n napisał(a):Fabrycznie takie rozwiązania mają też: nowy Fiat Bravo i Skoda Octavia II FL. Bardzo fajna rzecz, szczególnie w ciemnych, ciasnych uliczkach
Ojciec napisał(a):dokładnie nowe punto ma to na 100% fabrycznie + jeszcze kilka innych aut ale teraz nie wiem dokładnie jakie
zwirek75 napisał(a):johnny napisał(a):
Nie wiem, ale ja mam Bordnetz 3c8 937 049 E i wersję Stylance.
Może moderatorzy moga wydzielic wątek o doświetlaniu ?
kichuw napisał(a):Witam
I jak oceniacie te lampy które mam zamontowane proszę o krytyczne podejście do sprawy.
Dzięki za pomoc w pokazaniu zdjęć CELINSKIP![]()
Ojciec napisał(a):tak jak pisze Andre, tj. jak by ściemnić halogeny można by za dnia jeździć na nich jako na światłach dziennych, tylko teraz pytanie czy policja się nie doczepi do tego
Ojciec napisał(a):Wsadziłem to za kratkę od halogenów, dało by się to tam fajnie przykręcić do zderzaka, a jak że światła są czarne nie było by ich tak bardzo widać.
Tak to wygląda :
http://picasaweb.google.pl/P.Horodecki/ ... 2272706866 (w linku w sumie są trzy zdjęcia)
Co o tym sądzicie i jak wam się to podobaNo i jeszcze pytanie, jak by każde z tych świateł podpiąć bezpośrednio pod żarówkę postojową i przy tym wyciągnąć tą żarówkę będzie wyskakiwał błąd
kichuw napisał(a):Z tego co wiem to każda dioda jest osobno wpięta i nie ma wpływu na ilość diód które świecą i można je wymienić.
Obecnie są zamontowane zwykłe żarówki H1 typu OSRAM +80.
W sobote będe montował HID`y i wtedy bede mógł powiedzieć jak to wygląda i jak świeci
Ojciec napisał(a):Co o tym sądzicie i jak wam się to podobaNo i jeszcze pytanie, jak by każde z tych świateł podpiąć bezpośrednio pod żarówkę postojową i przy tym wyciągnąć tą żarówkę będzie wyskakiwał błąd
Sober napisał(a):Ojciec napisał(a):Co o tym sądzicie i jak wam się to podobaNo i jeszcze pytanie, jak by każde z tych świateł podpiąć bezpośrednio pod żarówkę postojową i przy tym wyciągnąć tą żarówkę będzie wyskakiwał błąd
Wiem, że temat stary, ale może trochę odkopięMoim zdaniem aż się prosi żeby przy tym zderzaku dać te diody w ten sposób:
Obrazek
michaeel napisał(a):A czy doświetlanie zakrętów przy skręcie halogenami będzie przy mojej konfiguracji możliwe?
zwirek75 napisał(a):michaeel, skasuj bit 0 w bajcie 0 (front fog lights installed), błedy powinny przestac wyskakiwac, a dzienne powinny działać dalej.
zwirek75 napisał(a):Jeden minus to nie działają przeciwmgielne.
No przeciez to nie są już przeciwmgielne, więc dobrze ze nie dzialaja
Jeden minus to nie działają przeciwmgielne.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość