Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Pośpiech napisał(a):Tak z ciekawości pytam ... ile palą Wasze Leony 1,8?
Pośpiech napisał(a):Mój znajomy ma Toledo 1,8 (bodajże 130KM) i pali mu około litra więcej na 100km
Pośpiech napisał(a):Jak wygląda to w Leonach i jak to się kształtuje z silnikami doładowanymi?
bardzo spokojnie (120 max) 8,5
olin napisał(a):leee to ja nie mam co narzekac w sumie jak wracalem z ostatniego spotkania pod M1 rowna 100 to jakies 6,5/100 mi palilniestety w miescie jest porazka ponad 10
PAWEL20VT4 napisał(a):Ja nie wiem, to w takim razie mój jest jakiś inny![]()
Normalnie przy dynamicznej jeździe pali ok 13-14 , na autostradzie pędkości 200- 240 pali ok 20 litrów???
po nowym sofcie spadło Ci szaszi spalanie
olin napisał(a):arra bhueheueh to tak jakbys poprosil mnie o to zeby przez ten czas nie pil wodki, piwa i nie ...... z dziewczyna
olin napisał(a):<cut>daje 8,33l na 100km srednio przy mojej spokojnej jezdzie w miescie Slyszalem juz od paru osob ze taki wynik spokojnie da sie uzyskac z czego teraz sam jestem dumny
Barth napisał(a):P.s Bacardi a czemu ciebie jeszcze w klubie nie ma?
gajdar napisał(a):...No i na koniec trasy zatankowalem na full weszlo blisko 20 litrow a traska miala 320 km.to jesli sie nie myle wychodzi ok 6.2 litra na setke
saszi napisał(a):5,3 dla 1,6 bardzo ciezko osiagnac choc ze dwa razy mi sie zdarzylo zejsc ponizej...
Łuki napisał(a):Mi mój w mieście pochłania 12 przy spokojnej jeździe a i do 15 potrafi dojść jak mu się przyłoży - mówię tu o średnim spalaniu na całym baku.
Jeśli chodzi o średnie spalanie na pewnych odcinkach to i do 20 potrafi podskoczyć.
W trasie przy spokojnej jeździe to jeszcze nie sprawdzałemale przy ostrej to średnie spalanie oscylowało w granicach 17 / 18.
Pozdrawiam
bacardi napisał(a):Barth napisał(a):P.s Bacardi a czemu ciebie jeszcze w klubie nie ma?
A czy trzeba spełniać jakieś rygorystyczne warunki aby wstąpić do klubu ?
no i jak to właściwie się robi oficjalnie ? (tylko prosze nie odsyłajcie mnie do przyjaciela search'a)![]()
Barth napisał(a):Łuki napisał(a):Mi mój w mieście pochłania 12 przy spokojnej jeździe a i do 15 potrafi dojść jak mu się przyłoży - mówię tu o średnim spalaniu na całym baku.
Jeśli chodzi o średnie spalanie na pewnych odcinkach to i do 20 potrafi podskoczyć.
W trasie przy spokojnej jeździe to jeszcze nie sprawdzałemale przy ostrej to średnie spalanie oscylowało w granicach 17 / 18.
Pozdrawiam
Mogę podrzucic Tobie moja karte Vitay?
Łuki napisał(a):Mi mój w mieście pochłania 12 przy spokojnej jeździe a i do 15 potrafi dojść jak mu się przyłoży
Łuki napisał(a):W trasie przy spokojnej jeździe to jeszcze nie sprawdzałem ale przy ostrej to średnie spalanie oscylowało w granicach 17 / 18.
Luki ma Cupre R 210 KMgajdar napisał(a):musisz chyba zlikwidowac te wycieki ze zbiornika paliwa![]()
sorka o ile w te 12 w miescie to mozna przyjac (ale nie przy spoko jezdzie) to 15/17/18 sa to dla mnie wartosci kosmiczne
Tonny S napisał(a):Luki ma Cupre R 210 KM
Pośpiech napisał(a):Tak z ciekawości pytam ... ile palą Wasze Leony 1,8?
Obi napisał(a):z klima w miescie -delikatnie-6,1 do 6,3 dało sie zrobic ale nie pytajcie jak bo to zenujace bedzie (ale to 1,6) w 1,8 to z litra chyba bedzie trzeba dołożyć...
bugajek napisał(a):ponizej 6,3 l w miescie? dla 1,6?
sam tego chciales, musialem sobie udowodnic ze da sie spalic mniej niz standartowo przy mojej jezdzie czyli 8 do 10,5 w zimie, pomykalem tak po Katowicach przez caly dzien z ustawionym srednim spalaniem na kompie tyle pokazywal wracajac wieczorem do domu zapalila mi sie kontrolka od silnikabugajek napisał(a):zenujace
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości