Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

osłony pod silnik i nadkola - PODRÓBKI ?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

osłony pod silnik i nadkola - PODRÓBKI ?

Postprzez sopel » 3 maja 2005, 20:46

Tym razem pytam o podróbki osłon pod silnik i nadkola, które pojawiają się na allegro lub można spotkać na giełdzie. Piszą, że jest to wykonane z materiału ABS (więc chyba popuszcza przy hamowaniu :)) i zastanawiam się czy warto coś takiego zakładać czy kupować tylko ori ?

Zakładał ktoś z Was podróbki ? Jeżeli tak to proszę o opinię.

Pozdro!
Sopel

Był Leon TDI Sport <- SKRADZIONY 30.12.2005 :(
Jest Octavia TDI ... jeszcze nie sport :)
sopel
Signo
Signo

Auto: Był Leon, jest Octav

Reklama

Re: osłony pod silnik i nadkola - PODRÓBKI ?

Postprzez DWitek » 3 maja 2005, 21:30

Nadkole zakładałem ori. Wtedy (4 lata temu) jeszcze nie było podróbek, a przynajmniej ja nie spotkałem. Natomiast osłony pod silnik zakładałem dwukrotnie, w obu przypadkach podróby. Pierwsza była kiepskawa, niby wszystko pasowało, ale rodzaj plastiku bardzo kiepski - twardy i kruchy. Długo z nią nie pojeździłem - nie wytrzymała bliskiego starcia z leżącym na jezdni tuż za zakrętem burakiem :D (oczywiście nie takim na dwu nogach, tylko prawdziwym burakiem cukrowym - oryginał zapewne też by tego nie przeżył) - to pamiątka z podróży w zamojskim. Drugi raz kupiłem też podróbę, 100 razy lepszą, powiem szczerze, że praktycznie nie różniącą sie w ogóle od oryginału, poza ceną oczywiście. Jeżdżę z nią do dzisiaj i jestem zadowolony.
DWitek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon ASV

Postprzez szymono » 3 maja 2005, 23:05

w sumie to roznia sie jakoscia wykonania ale kupujac na gieldize ori zaplacisz niewiele wiecej lub tyle samo co za podrobe wiec nie wiem czy warto, poza tym czsami odbiegaja od formy przewaznie te nadkola wiece jak juz sie zdecydujesz albo nie masz wyjscia to umow sie ze sprzedawca ze jak nie bedzie pasowalo to mu to oddasz
brak auto to boli
szymono
Sport
Sport

Auto: fiorek

Postprzez coolibeer » 4 maja 2005, 06:23

kiedys tez zadalem pytanie o oslone tu jest kilka wypowiedzi moze sie przyda - viewtopic.php?t=1445
Światło, Scena, Dźwięk...
coolibeer
FR
FR

Region: śląskie
Auto: po leonie...
Silnik: CCSA 1.6

Postprzez Silver » 4 maja 2005, 16:50

Ja uzytkuje juz 2 kpl. :cry: krajowych podrobek i jestem bardzo z nich zadowolony :-D . To ,ze jest to juz 2 kpl. nie jest spowodowane ich kiepska jakoscia lecz tym,ze moj Lenek ma dosc niezla "glebe" :mrgreen: i zima zbiera "brzuchem" wszystko co sie da (snieg) i nie lubi glebokich kolein! :mrgreen: (Powinieniem miec dotacje za odsniezane ulic od wladz miasta) :!: :!: . Taki kpl(dwa boki + srodek) kosztuje kolo 100 zl. Jesli chcesz to wal na priwa- dam Ci namiary na producenta.Nadkola tez maja. Pozdr. :D

P.S. Nie pasuje to idelanie ale wystarczy tylko wstepnie wkrecic wszystkie srubki (ustalajac polozenie blaszek mocujacych =wysrodkowac ich) i juz po bolu ! mnie to nie przeszkadza i w dodataku tylko przy pierwszym montazu to robisz !
Only Diesel Gazole
Silver
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne