Niemcy chwalą się automatycznym otwieraniem klapy tylnej w Seacie ALtea
http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DECsax53j1GA
opis realizacji z niemeickiego forum
http://www.seatforum.de/forum/attachmen ... 1266670480
ciekawy pomysł
pzdr
P
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
W sumie... przekonałeś mnie, to jest argumentpirzol napisał(a):to raczej usprawnienie a nie lenistwo,
jak idziesz z paczką z zakupów do auta to czasem "nie masz ręki" aby złapać za klapę i ją odblokowac i podnieść do góry.
a tak pikasz klawisz i ładujesz graty do środka....
P
igorpl napisał(a):wykonanie bez sprezynek :
kozak napisał(a):natomiast jak sie zastosuje sprężynki to nie trzeba wymieniać teleskopów
Tony Hawk napisał(a): A może ktoś próbował takie usprawnienie wykonać w starym, dobrym Leonie?
Zamontowałem wszystkie części i klapa sama się otwiera. Jednak wszystko jest ok.
Potrzebne części:
6Y0 827 550C siłowniki o których było wspomniane wyżej
1K8 827 761C odboje klapy tylnej od Scirocco
1J6 827 439A czopy klapy tylnej
Koszt nowych części w serwisie VW 228zł.
Sober napisał(a):predo, Montowałeś to u siebie?
the_rahzel napisał(a):Jest coś innego w zamku 1P w stosunku do 1M?
niq napisał(a):Tak.
the_rahzel napisał(a):Jest coś innego w zamku 1P w stosunku do 1M?niq napisał(a):Tak.
A można coś zrobić,żeby taki bajer działał w 1M? Coś po modzić,zamienić,wymienić....
coyote01 napisał(a):Zamek w 1M jest mechaniczny,
Kozak napisał(a): nie we wszystkich , w nowszych 1M też był elektryczny ( chyba od 2004 roku )
the_rahzel napisał(a):No u mnie jest jak dla mnie kliknięcie... Otwieram bagażnik z pilota i ładnie słychać jak rygielek puszcza. Czy to oznacza że jeśli zamontuje u siebie takie mocniejsze siłowniczki to będzie mi się klapa tak ładnie otwierała...
coyote01 napisał(a): Pewnie potrzeba jeszcze będzie zakodować VAGiem otwieranie, bo standardowo po wciśnięciu przycisku zamek jest odryglowywany, ale nie jest otwierany.
coyote01, a zajrzałeś chociaż co jest na poprzedniej stronie?
the_rahzel napisał(a):coyote01 napisał(a):Pewnie potrzeba jeszcze będzie zakodować VAGiem otwieranie, bo standardowo po wciśnięciu przycisku zamek jest odryglowywany, ale nie jest otwierany.
Tylko czy to wystarczy? VAG i siłowniczki? Żeby nie kupić i żeby nie okazało się że to nie działą... VAG to nie problem,gdzie i jak zmienić kodowanie zamka z odryglowywania na otwieranie?
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości