Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mirczas napisał(a):A to niespodzianka. No to teraz mi ładnego gwoździa zabiłeś. Czyli co? Nie warto się nimi interesować? Bo gdyby się okazały ok to bym po nie pojechał osobiście. Za kuriera trzeba dać 150 zeta. Dla mnie dołożyć prawie drugie tyle na paliwko i zobaczyć je na żywo to nie problem. Wole widzieć co biorę.
Mirczas napisał(a):Koledzy mam gorącą prośbę do kogoś z Wrocławia. Potrzebuję aby ktoś z szanownych kolegów podjechał oglądnąć te felgi. http://allegro.pl/oryginal-alufelgi-sea ... 47747.html byłbym nimi zainteresowany ale ale nie wiem jak one wyglądają w realu. Czy nie są pozadzierane, pokrzywione itp. Czy ogólnie warto je brać? Czy trzeba dawać je do renowacji? Ze zdjęć nie wiele można wywnioskować wiec to takie kupowanie kota w worku. Oczywiście odpłacę się przy najbliższej okazji![]()
Adres gdzie te felgi są do oglądnięcia to Wrocław ul. Żmigrodzka 75 w godz 8-16. Podaję tel kontaktowy do sprzedającego:513-310-150
Dzięki za pomoc
Mirczas napisał(a):A duża jest różnica w komforcie między 17 a 18![]()
Mirczas napisał(a):A duża jest różnica w komforcie między 17 a 18
Arek84 napisał(a):Jak widać ts bardzo wysoko stoi. A eibach to -30 w stosunku do serii?
d_adam napisał(a):Chciałbym poznać waszą opinię o felgach MOMO NEXT
http://allegro.pl/alu-felgi-momo-next-7 ... 70189.html
Na tym forum nie znalazłem za wiele, opini negatywnych raczej brak
Co najważniejsze: jak z wytrzymałością no i oczywiście chętnie poznam waszą opinie nt ich wyglądu
d_adam napisał(a):Chciałbym poznać waszą opinię o felgach MOMO NEXT
http://allegro.pl/alu-felgi-momo-next-7 ... 70189.html
Na tym forum nie znalazłem za wiele, opini negatywnych raczej brak
Co najważniejsze: jak z wytrzymałością no i oczywiście chętnie poznam waszą opinie nt ich wyglądu
eip napisał(a):1. Jestem niemal w 100% przekonany, że śruby potrzebne do tych felg muszą być stożkowe. Podotykałem:) i nie czuję żadnego zagłębienia, chyba, że to zaokrąglenie jest minimalne... ale wątpię....Długość samego otworu (walca) w feldze, przez który przechodzi gwint to około 7mm (tak na oko), et to 35, więc jakiej długości śruby potrzebuję?
2. Na opakowaniu pisze jak dobrze pamiętam to, że otwór wynosi 57,1, a w leonach jest 57. dobrze? to czy nie powinienem dokupić jakiegoś pierścienia o szerokości....0,05? Wiem, że te felgi są montowane w Seatach, nawet Paul78 takie ma (miał?). Nie mam suwmiarki aby precyzyjnie sprawdzić.. bo felga trzymać się ma na piaście a nie na śrubach right?
3. Widnieje na feldze oznaczenie JWL, wygooglowałem, że to jakiś certyfikat/standard japoński oslt. Czy to oznacza, że felga raczej jest ok? Czy to powszechna rzecz na każdej feldze
Felgi jakie sobie znalazłem to 8" / 17"
ET to 35
Leona 1M - Sport (-15mm)
Opony 225/45/17
Panowie, będzie to działać?
Chyba troche mało tego ET... ale kurde nie ma innego z tego rodzaju,
ewentualnie 7" ale także ma ET35 no i na tej oponie będzie to chyba słabo wyglądać, no chyba że opony 215
Czy ma ktoś może jakieś zdjęcie leona z takimi felgami?
Czy jest możliwość że będzie coś obcierać?
erol napisał(a):
1 - rozumiem, że to są replikiJeżeli tak to na bank mają wejście stożkowe. I te śruby, które dodałęś będą odpowiednie i z odpowiednią długością.
2 - Jeżeli otór centrujący jest 57,1 to nie potrzebujesz pierścienia. Felga i tak będzie się trzymać na śrubach, piasta ją tylko centruje.
3 - JWL - taki Japońsi TUV dla felg
Jeżeli chodzi o śruby, to odezwij się do mnie na PW. W zeszłym sezonie kupiłem w tym sklepie co podałeś ale 10 z tych śrub przeleżało na półce bo wjechały dystanse a w tym będą dystanse na dwóch osiach więc mogę Ci odsprzedać
Pozdr.
voyager2550 napisał(a):PS. A co to za model ?
pkonrad napisał(a):voyager2550 napisał/a:
PS. A co to za model ?
Thomason TN1 najprawdopodobniej.
voyager2550 napisał(a):Podobają mi się te felgi - repliki R8 ale nie mogę znaleźć rozstawu 5x100. Jest na to jakaś rada? Czy pozostaje mi szukać czegoś innego ?
erol napisał(a):Bardzo słabo szukałeś... http://allegro.pl/felgi-18-cali-model-r ... 84390.html przeczytaj proszę opis aukcji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości