Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
__radmak__ napisał(a):jako że od nie dawna jestem posiadaczem Leona 1P, też chciałbym zmienić seryjne głośniki.
Z tego co się orientuje to mają być to głośniki 130mm.
Jak się je wyjmuje z tego oryginalnego dystansu te oryginalne głośniki ?
marcink79 napisał(a):__radmak__ napisał(a):jako że od nie dawna jestem posiadaczem Leona 1P, też chciałbym zmienić seryjne głośniki.
W 1P masz Kolego 165mm, a przynajmniej miejsce na taki rozmiar i dobra rada - mniejszych nie montuj - 'kupa' nie muzyka z tego będzie - no chyba, że Ci audio potrzebne do słuchania audiobook'ów. Głośniki wyjmujesz razem z seryjnymi dystansanami...
__radmak__ napisał(a):marcink79 napisał(a):__radmak__ napisał(a):jako że od nie dawna jestem posiadaczem Leona 1P, też chciałbym zmienić seryjne głośniki.
W 1P masz Kolego 165mm, a przynajmniej miejsce na taki rozmiar i dobra rada - mniejszych nie montuj - 'kupa' nie muzyka z tego będzie - no chyba, że Ci audio potrzebne do słuchania audiobook'ów. Głośniki wyjmujesz razem z seryjnymi dystansanami...
w oryginale u mnie siedzą 130mm i przód i tył PHILIPSy
Co sądzicie na temat głośników firmy SIGNAT ? Są nie drogie i tak się zastanawiam nad nimi.
Wszystko będzie grało pod seryjnym radiem, a ja nie jestem opór lans że ma dudnić na pół miasta. Głośniki chce dla własnego odsłuchu w aucie.
niq napisał(a):Tyle, że seryjne radio ma bodajże 4x7WJak tu tym napędzać chcesz 165?
__radmak__ napisał(a):opisałem swoje potrzeby warsztatowi na chłodnej w warszawie i powiedzieli mi, że takie signaty by wystarczyły i że nawet bez zmiany ORI gwizdków.
Skoro w Leonach 1P montowali 165mm to czemu ja mam 130mm ? Głośnik jest oryginał, PHILIPS made in belgium.
Daniel233 napisał(a):Co do wyciszenia to jest jeden minus, to wszystko zajebiście dużo warzy![]()
Efekt jest super, ale wagi dochodzi niestety sporo....
Artmic77 napisał(a):Czyli jeszcze jakis kaloryfer
Ale czy te głosniki Helixa beda graly lepiej niz seryjne?
Artmic77 napisał(a):To juz nie kumam kupic te helixy czy hertz narazie bez wzmacniavza tylko na radiu??
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości