Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mm.max napisał(a):Ja ostatnio rozbierałem sobie moją instalację obsługującą czujnik deszczu i życzę powodzenia..... gdyż nie jest to takie proste jak Ci się wydaje ... lusterko to nie wszystko czujnik jest wklejony w przednią szybę i szyba do czujnika jest całkiem inna a samo lusterko to ci nic nie da.
Poza tym to wszystko obsługiwane jest najprawdopodobniej z oddzielnego sterownika współpracujacego z ECU, gdyż musisz uwzględnić jeszcze podłączenie do potencjometru obsługującego intensywnośc pracy wycieraczek itp itd.
piosurf napisał(a):Szybe wymieniam bo mi pekła (tak jak napisalem w poscie), a poniewaz szyba przystosowana do czujnika jest o 20 zl drozsza wiec stwierdzilem ze jest to okazja do zalozenia czujnika. Wiec mam lusterko z czujnikiem, mam szybe przystosowana do czujnika tylko nie wiem co, jak i gdzie podlaczyc i jak sie do tego dostac zeby nie popsuc.
Fajne nie fajne uwazam, ze zbedne jak by dawali za free nie gniewał bym sie ale płacić za to hmmm a po coPAWEL20VT4 napisał(a):U mnie też działa średnio, ale generalnie jest to fajne urządzenie.
mm.max napisał(a):BTW
Możesz zdradzić słodką tajemnice ile kosztuje u was szyba pod czujnik bo musze niebawem swoja wymienić wiec każde info dot ceny jest ciekawe
piosurf napisał(a):mm.max,
Za szybke przystosowana do czujnika place 550zl + zalozenie. Trzeba sie ostro targowac bo wczesniej jak dzwonilem podawali 570 z zalozeniem niby wynegocjowalem 600zl calosc + zel pod lusterko (okolo 20-30zl).
mm.max napisał(a):No to chyba szybę założe w Trójmieście
Richi_TDI napisał(a):A może jednak Poznań
piosurf napisał(a):mm.max,
Za szybke przystosowana do czujnika place 550zl + zalozenie. Trzeba sie ostro targowac bo wczesniej jak dzwonilem podawali 570 z zalozeniem niby wynegocjowalem 600zl calosc + zel pod lusterko (okolo 20-30zl). Bylem dzis u znajomego elektronika i za samo podlaczenie zawolal 200-300zl + 150-200 - koszt jakiegos przekaznika. Czlowieka poj..... Za sama instalacje mam zaplacic 3 razy wiecej niz za czujnik i tyle samo co za szybe!!!!! Moze znacie jakiegos taniego elektryka z okolic trojmiasta??
mm.max napisał(a):Richi_TDI napisał(a):A może jednak Poznań
Jak Monika wymyje moją szybę po założeniu to TYLKO POZNAŃ
EOT
piosurf napisał(a):DWitek,
Jak bez czujnika 377 a z 192 - to sa w ogole ceny czy jakies nr?? Mozesz podac nr czesci do etki to moze znajde na gieldzie. Trzeba uaktywniac funkcje w kompie? Masz jakis schemat pociagniecia instalacji?
Podaj jak najwiecej informacji jesli mozesz, bede wdzieczny.
Takie jest tez moje zdanie testowalem to w Superbie i uwazam, ze mozna sobie takie "cudo" podarowac.Casper napisał(a):Ktokolwiek z Was chce sobie takie cudo sprawic moja rada byla by taka: NIE robcie sobie tej krzywdy!
papaleo napisał(a):jak podłączyć samo ściemniające się lusterko
kamil-leon napisał(a):Z tego, co wiem to jedno nie będzie działało bez drugiego.
kalumet napisał(a):kamil-leon napisał(a):Z tego, co wiem to jedno nie będzie działało bez drugiego.
samo lusterko działa bez problemowo
papaleo zobacz czy pod lampką nie masz dodatkowych dwóch kostek
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości