Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana turba z ASZ do ALH nietypowa (?)

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana turba z ASZ do ALH nietypowa (?)

Postprzez kowad » 23 stycznia 2011, 18:55

Właśnie wysiadła mi turbina z moim aucie i chcę wymienić na większą z ASZ. Znalasłem w dobrej cenie z ASZ, jednak wygląda jak dla mnie nietypowo. Mam pytanie czy metalowa rura nie będzie w ALH przeszkadzała? Mam obawy czy nie będzie opierała się np o przegrodą, inne przewody itp. Rozchodzi mi się o tą z dwoma kolankami i zgrubieniem. Wiem, że sporo było takich tematów, jednak nie znalazłem takiego turba w żadnym z nich, a nie chciałbym kupić niewłaściwego.

Obrazek
kowad
Stella
Stella

Auto: Leon

Reklama

Re: Wymiana turba z ASZ do ALH nietypowa (?)

Postprzez jagood » 23 stycznia 2011, 19:43

kowad napisał(a):Właśnie wysiadła mi turbina z moim aucie i chcę wymienić na większą z ASZ. Znalasłem w dobrej cenie z ASZ, jednak wygląda jak dla mnie nietypowo. Mam pytanie czy metalowa rura nie będzie w ALH przeszkadzała? Mam obawy czy nie będzie opierała się np o przegrodą, inne przewody itp. Rozchodzi mi się o tą z dwoma kolankami i zgrubieniem. Wiem, że sporo było takich tematów, jednak nie znalazłem takiego turba w żadnym z nich, a nie chciałbym kupić niewłaściwego.

[url=http://www.fotoload.pl/123aa5/5e10d1496ea40f25e9e955bb04169c6117211_min.jpg]Obrazek[/URL]

Ta rura do niczego ci nie jest potrzebna, turbinę podłączasz pod stare orurowanie do IC, potrzebujesz jedynie coś takiego:
http://allegro.pl/redukcja-przejsciowka-turbo-awx-asz-afn-atj-inne-i1423207655.html
jagood
Sport
Sport

Auto: Jetta
Silnik: BLS 1.9

Postprzez kowad » 23 stycznia 2011, 19:58

a z tą rurą wejdzie to turbo? W tym co jest na zdjęciu zimna strona wchodzi od góry, a zazwyczaj dolot jest od dołu, z boku. Czy ta rura co jest standardowo nie będzie za krótka? Wyczytałem, że oprócz turbiny potrzeba rurę 1J0145822E jednak w tym przypadku mam obawy, że ona nie będzie pasować.
kowad
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez jędrek » 24 stycznia 2011, 08:49

Kolego ja ma ASV a z tego co kojażę nasze silniki różnią się jedynie wtryskami i śmiało wejdzie turbo ASZ tylko jak jagood pisał ta przejściówka jest potrzebna nie radziłbym jakiś dziwnych sztukowanek jeśli nie masz za bardzo pojecia.
SZEFUNCIO
Był CZRNY LEON ASV
CompSport 143,5KM/303Nm
Jest
Alfa Romeo 159
Tune Up 185 KM/393NM
jędrek
FR
FR

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez rumianko » 24 stycznia 2011, 09:50

żeby wymienić na turbo od 130KM potrzebna jest turbina od ASZ + przejście od propera, podpora turbo i trzeba uciąć lekko ori waz który idzie do IC, reszta wszystko pasuje.
13,3et tdikiem by brk-tuning
rumianko
Sport
Sport

Auto: ibiza
Silnik: TDI pompowtryski PD

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat