Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marcin_kielce napisał(a):belzi napisał(a):Na wiosne czeka mnie wymiana tylnych tarcz i klockow
Mysle o zestwaie 256, tylko czy na taki zestaw wejdzie ori stalowka 15"
wejdzie bez problemu
jaro4444 napisał(a):Co do tarcz to po co upierasz się przy tych ori za chorą cenę? Zamów sobie ATE Power Disc 256x22 mm do Leona 1,6 benzyny z przodu i masz z głowy. Do tego klocek Ferodo Premier albo ATE i będzie śmigać jak ta lala. (tarcze komplet ok 280-320 zł, klocki 100-120 zł)
lec napisał(a):zapytaj sie jaki jest min rozmiar obręczy dla Skody Octavi RS. Uslyszysz ze 16"
ZbigNieff napisał(a):Potrzebuje tylko jazma i blachy oslaniajace czy zaciski tez??
patryk_82 napisał(a):Czy zaciski z bora v6 podejdą na tył
belzi napisał(a):patryk_82 napisał(a):Czy zaciski z bora v6 podejdą na tył
a tam jest 256 na tyle
i czy to jest 4x4
te potrzebujesz pod 256 mm na tył do ośkicobreti napisał(a):BDA515 i BDA516
blachy napisał(a):Jestem już jakiś czas po swapie hamulców na 312/256. Ogólnie jest dobrze, nawet bardzo dobrze, ale mam wrażenie że tył blokuje mi się trochę za szybko. Generalnie często jeszcze przed przodem (mowa o hamowaniu na suchym) Prawda też jest taka że z przodu mam dużo nowsze opony, ale czy różnica powinna być aż tak widoczna. Przy hamowaniu na śniegu bądź lodzie w zakręcie tyłek potrafi mi polecieć i co prawda ESP to spokojnie ratuje, ale coś mi się zdaje że tak być nie powinno. Niestety opony zmieniłem praktycznie jednocześnie z heblami, więc nie potrafię powiedzieć jak było na starych gumkach z przodu po zmianie hamulców.
domin600rr napisał(a):A ja mam pytanko odnosnie trzpieni.Przy rozbiórce do piaskowania i malowania nie zwróciłem uwagi że są dwa rodzaje. Dwa jakby ze schodkami a dwa z takimi jakby frezami. Możecie mi powiedziec ktore idą na góre a które na dół??
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości