Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
draco33 napisał(a):u mnie wyskoczyła rdza na klapie w miejscu pod tylną szybą, w tej szparze które jest na około szyby.... i to w kilku miejscach.
Ojciec napisał(a):ja mam już leona jakieś 2,5 roku (jestem pierwszym właścicielem) i jak na razie nic się nie dzieje z lakierem.
Ojciec napisał(a):Klapa powinna pasować jedynie co to światła mają inny kształt i trzeba by dokupić.
Kompletna klapa na allegro (wersja po lifotwa) to wydatek ok 600-700zł + ewentualne lakierowanie.
__radmak__ napisał(a):to może wymienić klapę od leona po lifcieTam jest inna szyba i woda się nie gromadzi
Tylko pytanie czy to się opłaca i czy będzie pasować p&p
pkonrad napisał(a):posiadasz jeden z pierwszych egzemplarzy Leona 1P
Myślę, że z tą bezwypadkowością może być różnie. Co do miękkości lakieru, to zależy od konkretnego lakieru, a nie od marki/modelu auta.Ojciec napisał(a):rdza nie powinna występować do momentu pierwszej przygody blacharskiej
barteq73 napisał(a):No to musiałeś trafić na jakąś felerną sztukę, miałem 1P z 2006r. sprowadzony ok 180 tyś, teraz jeździ mój brat i rdzy ani ani, tak więc przypadek chyba nie potwierdza reguły.
. Teraz rozumiem, ze lepiej nie stosować na auto. Pokuszę się jednak o mały test. Napsikam na rdzewną stal i zostawię na balkonie na 2 miesiące... zobaczymy czy to nic nie warte. Dam znać.stashekcn napisał(a):Nie da się cynku zrobić w sprayu, rdza Ci wyjdzie za pare miesięcy....
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości