Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Staszek20VT napisał(a):No i w złym miejscu jest zamontowany. Kolektor jest najlepszym miejscem na czujnik.
osa1990 napisał(a): gdy przytrzymam go do oporu na gazie to wtedy doładowanie wskazuje ok 1,5 bara.
osa1990 napisał(a):Może ktoś mi to wyjaśnić dlaczego tak ? Jak od kolektora jest kolanko gumowe a reszta to plastik, więc strat chyba aż takich nie będzie ?
Nie zależy mi na dokładnych danych... Nie jestem zawodowcem itp. Oby tlko wszystko funkcjonowało poprawnie... a teraz to się cuda dzieją na budziku.
IroN_87 napisał(a):osa1990 napisał(a):Może ktoś mi to wyjaśnić dlaczego tak ? Jak od kolektora jest kolanko gumowe a reszta to plastik, więc strat chyba aż takich nie będzie ?
Nie zależy mi na dokładnych danych... Nie jestem zawodowcem itp. Oby tlko wszystko funkcjonowało poprawnie... a teraz to się cuda dzieją na budziku.
Najwiarygodniejszy pomiar jest w kolektorze im dalej od kolektora tym mniej dokładniej pokazuje (zawyża)
Skoro Ci nie zależy na dokładnych danych to po co montowałeś?
IroN_87 napisał(a):osa1990, Może czyszczenie pomoże.
Przydałyby się logi, ale skoro jedziesz do tunera to CI sprawdzi.
Gdzie jedziesz na program jeśli można wiedzieć?
Seria ma chyba 1,5bara ja mam po programie max 1,6bara
exb napisał(a):domyślam sie że tam są diody smd więc chciałbym wiedzieć jaka obudowa
osa1990 napisał(a):Może dlatego też wariuje... bo czujnik jest w dolocie... a nie w kolektorze...
Muszę załatwić gwintownik 13 i dam do kolektora, zobaczymy co to będzie.
hugo00 napisał(a):Panowie wazna sprawa, moze ktos sie orientuje czy mozna w zegarach Auto Gauge SM Warning ustawic przy jakiej wartosci ma sie swiecic dioda warning? W zegarach z peakiem jest do tego sterowanie na kablu a w tych z warning nie ma. Ustawial to ktos?
Sa 2 gniazda 4 pinowe od zasilania ( jedno do podlaczenia zasilania a drugie do zmostkowania do kolejnego zegara )
Jedno gniazdo 4 pinowe do sensora
Ukryte pod naklejka gniazdo 5 pinowe nie wiem do czego.
Siedze z rozgrzebanym autem i chce to podlaczyc wiec czekam na szybka odpowiedz
hugo00 napisał(a):o jest nowa seria SM gdzie jest dolaczany panel "set mode" na kabelku i przyczepia sie do wskaznika i podlacza z tyl wtyczka kwadratowa.
Marcin_TDI napisał(a):to są 52mm bo jakoś wyglądają na większe...
hugo00 napisał(a):fajnie tylko ja bym dal boosta na sam dol. latwiej okiem rzucicale bardzo ladnie wygladaja. powiedz mi kiere obszywales ? jak tak to gdzie i czy jestes zadowolony
a i jeszcze powiedz mi co ci sie pokazuje na tym plaskim wyswietlaczu w stacyjce pod predkosciomierzem i obrotomierzem? rzadki widok ten wyswietlacz...
Marcin_TDI napisał(a):ja robiłem sam taki słupek, lutownica, gorący klej, włókno szklane i szpachla oraz dużo papieru ściernego i 3 dni robotyspecjalnie przymierzałem go tyle razy aby umiejscowić kubeczki tak żeby nie zasłaniały widoczności. dolny jest lekko odgięty w stosunku do 2 górnych. Adi ma fotkę to może wstawi bo kupił go odemnie.
hugo00 napisał(a): zrobienie slupka nie jest az tak ciezkie.
hugo00 napisał(a): jesli chcesz isc na latwizne to mozesz kupic adapter
hugo00 napisał(a):, troche szpachli
kris-krzysztof napisał(a):Może i nie jest ale dużo czasu trzeba poświecic.
kris-krzysztof napisał(a):jagood No CI powiem że eleganckie te zegarkii znajomo wygladaja:)
[ Dodano: 24 Marzec 2011, 09:47 ]hugo00 napisał(a): zrobienie slupka nie jest az tak ciezkie.
Może i nie jest ale dużo czasu trzeba poświecic.hugo00 napisał(a): jesli chcesz isc na latwizne to mozesz kupic adapter
Taki adapter jest do banihugo00 napisał(a):, troche szpachli
jak dasz tylko szpachle to to popęka łaczenie plastiku do słupka
hugo00 napisał(a):Wiesz co, czasu duzo nie trzeba,
hugo00 napisał(a):a adaptery sa pod golfa i tam wygladaja ale przy odrobinie checi i opalarce mozna je nastawic
misiu_tdi napisał(a):Grubość/gwint M14x1,5?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości