Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
proponuje przeczytać temat od początku a znajdziesz odpowiedz na swoje pytanielisciofcb napisał(a):Bede wdzieczny za rade.
lisciofcb napisał(a):Wiem, ze H7 symbol, ale jakis konkretny model, jakas firma ?
Mati1906 napisał(a):aroslaw75 a które polecasz?:)
Mati1906 napisał(a):aroslaw75 a które polecasz?:)
Mati1906 napisał(a):aroslaw75, daj znac jak swieca:) Adam07, wiesz co zalezy mi na efekcie fajna widocznosc i barwa biała jasna bo niewiem jak to z ta niebieska barwa;)
uzywam tych zarowek (PHILIPS X-TREME VISION) od zimy i jestem zadowoly. Maja dobra widocznosc i barwa nie jest jakos bardzo biala, ale dla mnie zalezalo na dobrym oswietleniu drogi, a nie na wygladzie. Mati1906, powinienes byc zadowolony. Jak bede mial mozliwosc to moge fote strzelic i wrzucic na forum.
marcin7x5 napisał(a):uzywam tych zarowek (PHILIPS X-TREME VISION) od zimy i jestem zadowoly. Maja dobra widocznosc i barwa nie jest jakos bardzo biala, ale dla mnie zalezalo na dobrym oswietleniu drogi, a nie na wygladzie. Mati1906, powinienes byc zadowolony. Jak bede mial mozliwosc to moge fote strzelic i wrzucic na forum.
ja tez ich uzywałem. Niestety ich trwałośc w stosunku do ceny jest porażajaca. Wytrzymuja średnio pół roku (ok 10.000 km). Ale swiatło dają porzadne na drogę a i barwa tez jest ładnie biała.
Nie umiesz ich niestety użytkować, u mnie wytrzymują rok-półtora. Kilka stron wcześniej pisałem na czym problem polega.
tatian napisał(a):Wystarczy wymontować kierownicę powietrza, albo obie części jeżeli będzie Ci mało (to te plastiki przykręcone do wzmocnienia czołowego), następnie zdejmujesz dekiel jak od strony pasażera i masz dostęp do żarówek w lampie.
marcin7x5 napisał(a):Nie umiesz ich niestety użytkować, u mnie wytrzymują rok-półtora. Kilka stron wcześniej pisałem na czym problem polega.
Dziwne tylko, że Blue vision uzytkowane tak samo jak te Xtreme wytrzymuja 2 lata (ok 35000km) a cena jest podobna.
oczkolek napisał(a):marcin7x5 napisał(a):Nie umiesz ich niestety użytkować, u mnie wytrzymują rok-półtora. Kilka stron wcześniej pisałem na czym problem polega.
Dziwne tylko, że Blue vision uzytkowane tak samo jak te Xtreme wytrzymuja 2 lata (ok 35000km) a cena jest podobna.
Jak pamiętam to BlueVision mają zwykły strumień światła, a X-Tremy większy. W jaki sposób to jest wytwarzane to opisywałem ja i nie tylko ja nawet w tym nawet wątku, a to wpływa m.in. na długość użytkowania żarówki.
Mam takie postojowki i faktycznie nie jest to 100% biale swiatlo jakiego mozna sie spodziewac ale daje rade.Swiatlo ma mieszana barwe bialego z żołtym.Duzy plus za ilość światła,bo daja naprawde dobrze.Taka moja opinia.PozdrawiamPrzemoPL napisał(a):Panowie, przeczytałem wszystkie posty dotyczące żarówek, przejżałem opinie w internecie i zrobiłem małe podsumowanie na podstawie tego co piszecie i wywnioskowałem, że najlepiej będzie jak kupię:
1. Osram Night Breaker PLUS - (H7)
2. Tungsram + 90% - 40 zł - (H1)
Natomiast nie daje mi spokoju kwestia postojówek, wciąż waham się pomiędzy Philips BV a LED. LED-y miałem w poprzednim aucie i faktycznie, te za 15 zł/szt wykonane w technologii SMD ładnie świeciły, dookólnie, na biało, tylko że po jakimś czasie przepalały się poszczególne diody (prawdopodobnie powodowała to temperatura panująca w reflektorze). Dlatego teraz myślałem, o Philips, jednak chyba optyki oszukać się nie da i mimo niebieskiego filtra to żółta poświata będzie widoczna w przypadku tych postojówek. Proszę kogoś kto je posiada bądź widział na żywo o opinie czy faktycznie, mimo, że świecą bielszym światłem niż klasyczne to widać żółtą poświatę ?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości