Kiedyś widziałem ale nie umiem znaleźć tematu o poluzowanym mocowaniu lusterka bocznego. Czy da się je dokręcić nie rozbierając całych drzwi? np przez otwór głośnikowy?
Ja swoje dokręcałem poprzez głośnik i jakos sie trzyma i juz nie lata.. Aczkolwiek reka cała podrapana po tej operacji. I musisz wziac koncowke o danym rozmiarze nasadowego klucza bo inaczej nie dasz rady palcami tego dobrze dokrecic a calego klucza nie wsadzisz.
Ja rozbierałem całe drzwi, inaczej to ciężko dość, sama operacja rozebrania całych drzwi też nie jest wcale miła lekka i przyjemna, ale lepiej popracować nad tym samemu, w serwisie to pewnie sobie ładnie za liczą.
ehh no to bede probowac przez glosnik, bo mi sie nie chce zdejmowac tapicerki (nie mam tasmy do zablokowania szyby - chyba ze ma ktos jakis inny patent?)
igorpl napisał(a):nie mam tasmy do zablokowania szyby
a po co taśma? Masz elektryczne szyby?? Demontowałem kiedyś boczek żeby właśnie dokręcić lusterko i nic nie oblepiałem. Szyba nie spadła. Demontujesz sam boczek a nie siłownik do podnoszenia szyb A jeśli dla pewności wolisz zabezpieczyć to byle taśma klejąca wystarczy. Dostępna w np. sklepach budowlanych, za nie duże pieniądze.
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT Leon Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 Leon