Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana głowicy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana głowicy

Postprzez Mike_low » 11 maja 2011, 14:03

Witam.Juz chyba od roku jezdzilem z peknieta glowica dolewajac co jakis czas plyny chlodzacego.Dzis postawilem go na warsztat do ojca i okazalo sie ze jest woda na cylindrze.Ojciec zamowil bez mojej wiedzy nowa glowice hiszpanska za 2200zł pytanie czy ta glowica mi juz nie peknie?Ojca znajomy z seata powiedzial ze weszly jakies modernizacje i ze to sa juz nowe glowice. Boje sie jeszcze o pompowtryskiwacze na kompie wszystko bylo ladnie ale pracownicy ojca mowia ze to czesto loteria i przy skladaniu moze je szlag trafic :/
Pacierza i wódki nie odmawiam... Leon 2,0TDI 147KM --->181KM 391NM i znowu mało :(
Mike_low
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon II

Reklama

Re: Wymiana głowicy

Postprzez belzi » 11 maja 2011, 14:38

liczac koszty robocizny, czesci, to nie wiem, czy lepiej nie byloby poszukac silnika z b. malym przebiegiem na swapa, a swoj moglbys jeszcze na czesci sprzedac
powered by ECUProject®
A4 + Yamaha WR450F + Yamaha FZ8
Obrazek
belzi
Cupra
Cupra

Auto: A4 + WR450F + FZ8

Postprzez Mike_low » 11 maja 2011, 15:16

robocizna jest za free przezbrojenie glowicy sam zrobie wiec nie widze problemu? 2200 to nie sa az tak duze pieniadze.Chyba ze wtryski szlag trafi ale jestem dobrej mysli:) To jak jest z tymi nowymi glowicami? poprawili cos?czy moze dalej loteria?
Pacierza i wódki nie odmawiam... Leon 2,0TDI 147KM --->181KM 391NM i znowu mało :(
Mike_low
Stella +
Stella +

Postprzez marcin7x5 » 12 maja 2011, 09:10

Z tego co wyczytałem w necie to poprawione głowice do silników 2,0 TDI z grupy Vw zaczeły byc stosowane od 2008r
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez transit_master » 12 maja 2011, 11:29

W autkach z 08 tez zdarzają sie pęknięcia. Na pewno dużo rzadziej ale się zdarzają.
Yamaha Grizzly 700 EFI EPS bighorny, dystanse x-atv, alu osłony zygo, grzane manetki bronco, przedni bumper, warn vantage 3000, ledowe ringi, wskaźnik stage6, wypala Hero 7 Black :D I jest ogień!!!
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne
Silnik: benzyna inny

Postprzez Mike_low » 13 maja 2011, 14:24

Ja mam auto z 2005/2006 ale glowica salonowa.Koledzy... ratujcie doszło do rozebrania mojego leona i czego się dowiaduje? Przy turbinie już bylo grzebane, silnik jest troche zagrzany ma rysy ktore widac golym okiem ale nie az tak duze zeby mozna palcem bylo wyczuc.Chcialem go czipowac na 170km i nie wiem co robic... auto robilem pod siebie lepsze uszczelki, oryginalna glowica i taki feler wychodzi... myslicie ze mimo tych rys mozna zaczipowac auto? na budzikach mam 136tys km najechanych w rzeczywistosci ma 146tys. sprawdzalem dzis pod komputerem.Myslalem ze bierze troche olej ale podobno to normalne ze pol litra po 9tys przejechanych ubyło.
PS.Pompowtryskiwacze na komputerze sa jak nowe.praktycznie zero zużycia:)
Mike_low
Stella +
Stella +

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel