Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Hub RH napisał(a):Mój Leonek 1.9TDI ,zwykły bez przeróbek i udoskonaleń,na rozgrzanym 0.5l,po włączeniu klimy 0.6l,ale jeszcze jedno mnie zaskoczyło dojeżdżając do skrzyżowania,spalanie w granicach 4l,przy hamowaniu na ok 200 m przed skrzyżowaniem ,zamiast spadać spalanie to rośnie 15l -20l,po zahamowanu auta tj ok10l po kilku sekundach pokazuje 0.5-0.6 o co kaman??

Hub RH napisał(a):Mój Leonek 1.9TDI ,zwykły bez przeróbek i udoskonaleń,na rozgrzanym 0.5l,po włączeniu klimy 0.6l,ale jeszcze jedno mnie zaskoczyło dojeżdżając do skrzyżowania,spalanie w granicach 4l,przy hamowaniu na ok 200 m przed skrzyżowaniem ,zamiast spadać spalanie to rośnie 15l -20l,po zahamowanu auta tj ok10l po kilku sekundach pokazuje 0.5-0.6 o co kaman??

Tom-Tdi napisał(a):a jak średnie spalanie rośnie stojąc na luzie np.na skrzyżowaniu-co to może być????

brucelee napisał(a):No pojeździłem troche i już obraz jasny spalania. Długie trasy dwupasmówki okolice 5,8-6. Jazda bardzo emerycka 4,3L aż szkoda Leona i nuda straszna 5bieg 70-80 (dwumas padnie w końcu od takie zamulania). Jazda normalna 90-110 4,9L.
stellarium napisał(a):Miasto Poznań - codzienne dojazdy do pracy, korki i jakieś szybsze odcinki: 7.2L
Poza miastem jazda koło 100-110km/h - 5L, jazda 140-150km/h - 6.5L

leon69yh napisał(a):mam takie pytanie czy przy silniku ARL 150 KM 4x4 seria przy jezdzie na autostradzie predkościa 180 - 200 spalanie na poziomie 10 l to dużo? bo mi takie ostatnio wyszło.. a przy jedzie tak 160 - 170 było ok 9l też tak macie czy moze mniej?

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości