Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sebalenk napisał(a):A jeżeli geometria nic nie wykryła wszystko jest ok ze zbieżnością a kierownica nadal jest skręcona podczas jazdy na wprost?
belzi napisał(a):przyczyna moze byc nawet krzywe tylne zawieszenie
darkghoust napisał(a):Kiery nie ściągają żeby była jasność tylko blokują w pozycji " na prosto" i ustawiają zbierzność.
AdamTower napisał(a):Cielmus, ale ustawili Ci kierownicę na wieloklinie, zdejmując poduszkę itd., czy ustawili geometrię od nowa ?
To po pierwsze.
Po drugie wystarczy w większą dziurę wjechać i też się może poprzestawiać, więc podstawa to sprawdzenie geometrii zawieszenia. Jak jest zrobiona prawidłowo to kierownica będzie prosto. Ustawianie kierownicy na wieloklinie to taki zabieg chwilowy. Po trzecie, na wieloklinie można ustawić max kilka ząbków ze względu na taśmę airbag. Każda kierownica i trzpień mają znacznik, który powinien się zgadzać.
A po czwarte jakie masz opony? im szersze tym większa szansa, że trochę zawsze będzie uciekać, bo idealnie płaskich dróg nie ma. Czasem nierównomiernie zużyte opony czy zamiana opon może wpływać na ściąganie samochodu lub skrzywienie kierownicy
Snakeyes napisał(a):Już nie raz o tym słyszałem i widać jest to bardzo popularny problem w nowych leonach i innych seatach. Pewnie coś w fabryce mają źle ustawione. Sam też mam od nowości skrzywioną kierownicę przy jeździe na wprost (i to o więcej niż 0,5 stopnia) i tak jakoś się tym nie przejmuję... chyba, że powinienem?
pablito napisał(a):Może na początek nie kombinować ze zdejmowaniem kiery tylko zapytać kogoś, kto naprawdę się zna czy ustawieniem zbieżności można aż tak wyprostować. Piszę "aż tak' bo domysłam się, że skoro jest to widoczne to musi być już jakiś kąt przestawiona.
pablito napisał(a):Ja mam 16 i ruszając ze świateł nie muszę się wstydzić
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości