Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
evotuning napisał(a):Mam jedna jedyną wątpliwość dotycząca wycięcia kata - wyjazdy za granicę. Raz do roku zdarza mi się jeździć do Wiednia, i nieraz zdarzały się czeskie albo austriackie kontrole policji![]()
Jest szansa że przy takiej rutynowej kontrolii wyjdzie brak kata ? Macie z tym jakieś doświadczenia ? O ile u nas poleci dowód i koszty będa relatywnie niewielkie, to za granicą może nie być tak różowo
nie sądzę. Musiałbyś na sibie zwrócić w jakiś sposób uwagę że coś nie tak z układem wydechowym. Mega dymienie itp. W tedy może by się zainteresowali czemu takevotuning napisał(a):Jest szansa że przy takiej rutynowej kontrolii wyjdzie brak kata
Wyplosz napisał(a):600-700 max
Wyplosz napisał(a):Mario22, niepotrzebnie dałeś numer tel będą dzwonić i pytać a tak to zalicytują i kupią za 600 na pewno bo borowa ostatnio za tyle sprzedał
daniel_SWD napisał(a):ja swojego kata wyciąłem w piątek, koszt 60 zł.
zamiast niego wspawana rura 55mm a wszystko wzięło się od potrzeby wzmocnienia mocowania tłumika.
kat (symbole dd) już sprzedany za 900 zł, wysyłka na koszt kupującego oczywiście.
sid napisał(a): Po wycięciu pojechałem na hamownię zobaczyć co i jak. Pozytywne zaskoczenie 157 KM i 350 Nm.
sid napisał(a):Ciężko powiedzieć bo nie hamowąłem go wcześniej. Myślę, że było podobnie bo teraz po wycięciu kata idzie lepiej trochę od dołu.
skąd takie infoMario22 napisał(a):dać max 3 kuce
Mirczas napisał(a):skąd takie infoMario22 napisał(a):dać max 3 kucePierwszy raz coś takiego słyszę.
SEBOOL2006 napisał(a):Panowie byłem dziś u tłumikarza na Harfowej w celu zdiagnozowania mojej usterki a dokładnie takiego żęcholenia. Z początku było obstawiane,że jest to łącznik elastyczny ale niestety pudło. Do wymiany mam katalizator ( nie w TDI ) w swoim leonie 1.8.
No i teraz jaki katalizator byście polecili bo wiem,że jak wytnę i wspawam rurkę to mogę spodziewać się problemów na przeglądzie.
Nie chciałbym się władować w opcje typu wymiana silnika bo tłumikarz powiedział mi by ostrożnie się obchodzić teraz z samochodem i nie pałować go bo może mi przytkać wydech i pójdzie wszystko na silnik.
pampi napisał(a):Możesz zawsze wstawić imitację katalizatora (taka puszka przelotowa);p
pampi napisał(a): zawartości spalin Ci na przeglądzie nie będą mierzyli.
SEBOOL2006 napisał(a):Jeszcze pomyślę nad takim rozwiązaniem,a powiedz mi jeszcze jak to mniej więcej wygląda taki kat z zastosowaniem tych siatek o których wspominałeś i tak jak jeszcze wspominał pampi z tymi puszkami przelotowymi.
Jak możesz to na PW bym poprosił jakieś linki albo fotki.
sleeper napisał(a):a czy czasem wywalenie kata w benzynie nie będzie powodowało problemów z sondą i co za tym idzie notoryczne check engine?
SEBOOL2006 napisz jaką decyzje podjąłeś i jak to wyszło.
lukaszlsw napisał(a):wróciłem do domu bez kata i o 200zł bogatszy, jestem mega zadowolony
the_rahzel napisał(a):ja sprzedałem swojego za 1100zł
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości