niedługo będę odbierał moją nową eRkę

Druga kwestia to hamownia - strasznie jestem ciekawy bonusu. Czy można hamować od razu czy warto "ułożyć" auto przez parę tysięcy km (ile ewentualnie) i wtedy hamować.
Z góry dziękuję za info.
Pozdrawiam,
Lahmed
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotrek_tdi napisał(a):generalnie nie jest to polonez żeby układać motor,który jest docierany wstępnie w fabryce
Piotrek_tdi napisał(a):291 wyszło u mnie - 300 km spokojniej później już ogień
Klikoś napisał(a):ja swoją eRkę docierałem jak fabryka nakazała, pierwsze 500km delikatnie, potem normalna jazda bez pałowania, a po 1500+ pełen ogień, jeżeli chodzi o bonus to dwie już się hamowały, jedna 285/401, druga 291/402 więc bonusy są, z resztą wykres eRki Piotrka powinien być w dziale wykresów
Lahmed napisał(a):Moja tez będzie "Speed Blue"
Klikoś napisał(a):wszyscy niebieskie kupują, dobrze że moja biała
Lahmed napisał(a):Ja to zrobię taką tabelę, gdzie będą wartości z kompa i ze stacji w spalonych litrach i PLNach na całym baku
Lahmed napisał(a):Robiłem coś takiego w poprzednim nowym aucie (francuskim) i zawsze oszukiwał na ok 0.5 l/100 km na niekorzystność moją oczywiście
mepha napisał(a):Odwietrzyłem temat bo za jakiś tydzień odbieram FR TDI i zastanawiam się nad tzw "docieraniem" przez pierwsze 300-500km tyle chyba powinno wystarczyć? Czy powinienem wymienić olej po 2tys km?
mepha napisał(a):Chodzi ma sam fakt docierania. Wiem że to temat o benzynie ale po co zakładać nowy temat o docieraniu który zaraz zostanie zamknięty.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości