Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
I przy tym zostań (polecane springi to Eibach i Vogland) bo w tdi nisko masz umieszczoną miske olejową i mogło by być niebezpiecznie jak byś obniżył go o 50/60 mm.paaaablo20 napisał(a):Myslalem o -30mm przod i tyl.
To ja już bym wolał cały KITkrzew napisał(a):Polecam zestaw Koni zolty, z regulacja twardosci amorkow.
Jakis odosobniony przypadekkrzew napisał(a):Mialem kiedys same springi eibacha i nie jezdzilo mi sie rewelacyjnie...
Tonny S napisał(a):Jakis odosobniony przypadekkrzew napisał(a):Mialem kiedys same springi eibacha i nie jezdzilo mi sie rewelacyjnie...
Za 600 zł to o spełnieniu wiekszych wymagan nie ma mowy hahahkrzew napisał(a):Tonny S napisał(a):Jakis odosobniony przypadekkrzew napisał(a):Mialem kiedys same springi eibacha i nie jezdzilo mi sie rewelacyjnie...
Widac mam wieksze wymagania niz inni
Tonny S napisał(a):oczkolek,... generalnie standart obniżania to przedział 30-35 mm i 50-60 mm.
bacardi napisał(a):oczkolek, Tylko po co progresywne przy standardowej wysokosci ?
Czas chyba kupić dobre amorki bo mieszasz pojecia hahah oliwka w amorze to nie jest dobre rozwiazanie - przejdz na gazowe.oczkolek napisał(a):mają za długi skok zawieszenia
Tonny S napisał(a):Czas chyba kupić dobre amorki bo mieszasz pojecia hahah oliwka w amorze to nie jest dobre rozwiazanie - przejdz na gazowe.oczkolek napisał(a):mają za długi skok zawieszenia
Ale jest miekko.oczkolek napisał(a):Auto nie buja kilkakrotnie po zabujaniu, a i testy na wstrząsarce też pokazują, ze nie jest źle.
A jak ty bys chciałoczkolek napisał(a):ale ..... w całym zakresie.
Tonny S napisał(a):wsadz od TS/FR/Cupra R twardo ale dobrze wybiera nierówności i nie przechyla na zakretach.
Tonny S napisał(a):A jak ty bys chciałoczkolek napisał(a):ale ..... w całym zakresie.tak jak w progresywnej
zabijesz w ten sposób amory, chcesz mieć dobre zawieszenie wsadz od TS/FR/Cupra R twardo ale dobrze wybiera nierówności i nie przechyla na zakretach.
Patee napisał(a):to ja sie tez podlacze do pytania
mam tdi i gwarancje
jedyne wyjscie to sprezyna z FR/TS chyba
zda egzamin? o ile obnizy?
krzew napisał(a):o jakies 20mm
mw1978 napisał(a):krzew napisał(a):o jakies 20mm
Ori sprezyny od TS lyle obniżaja ale one maja charakterystyke linearną tzn ugiecie wzrasta proporcjonalnie do nacisku.
Ja u siebie mam eibacha progresywne i jestem zadowolony. Sprezyny progresywne uginaja sie nie proporcjonalnie do nacisku. Np ugiecie 1 cm sprezyny wymaga 100kg a 2 cm 250 kg. Wynika z tego ze przy normalnej, wolnej jeździe zachowuja sie jak ORI. Dopiero przy duzych obciążeniach sprawiaja ze auto prowadzi sie sztywniej.
Przy linearnych ta zależnośc jest 1cm- 100kg 2 cm 200kg itd
oczkolek napisał(a):A ile te twoje sprężyny obniżają.
oczkolek napisał(a):A ile te twoje sprężyny obniżają.
bacardi napisał(a):O ile sie nie myle to MW ma standard -30mm
bacardi napisał(a):No i juz jestem po wymianie i tak jak obiecalem kilka slow z mojej strony. Osobiscie uwazam ze naprawde warto! Zaraz po wymianie odbylem pierwsza jazde wyszukujac dziur na placu pod warsztatem Daniela i moje pierwsze zdziwienie, czuc jakbym jechal seriaPozniej droga "wroclawskimi" drogami do pracy i musze powiedziec ze prawie nie czuc zadnego spadku komfortu, oczywiscie jak wjechalem specjalnie w wieksza dziure to bylo ja juz czuc, ale wszelkie drobne nierownosci sa naprawde ladnie tlumione. Przy tym auto o wiele lepiej trzyma sie drogi i nie wychyla na zakretach, no i o wygladzie przy TSie chyba nie musze wspominac
Zaznaczam jednak ze na razie mam jeszcze zalozone 15'ki, wiec po zmianie kol pewnie bedzie nieco bardziej twardo...
bacardi napisał(a):zrzucam to jednak ba balony w 15"....
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość