jakie polecacie? ORI czy Zamienniki (SKF ?)
niebawem czas na zmiane w BXE i nie wiem w ktora strone isc
[ Dodano: Pią 11 Cze, 2010 ]
i jeszcze jaka pompe polecacie? ktos robi Ori?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin_TDI napisał(a):Jeżeli ktoś jeździ dynamicznie i do tego jest jeszcze sofcik to niestety ale ja bym już przy 80 zmieniał.
bubolak napisał(a):Teraz mi to mówisz? Myślałem, że 90-100 będzie dobrze.
Domyślam się, że dla BKD wartości podobne?
Wyplosz napisał(a):ja bym nie ryzykował bo jak panie znowu to i tak będziesz musiał kupić nową i 2 razy za tą same prace zapłacić tak że szkoda sie napalać na cos takiego najlepiej na ori częsciach i masz pewność
j4v0r napisał(a):Pytanie mam tylko jedno i zarazem wątpliwość, czy muszę wymieniać również pompe wody?
j4v0r napisał(a):Czyli lepiej wymienić niż nie wymienić, rozumiem. Niby mam książkę serwisową ale Holenderską i jest ogólnikowo zapis "Wymiana rozrządu" ale nie ma nic o pompie wody. Koszt nie wielki bo 180 zł (SKF) a jak mam za chwile znowu pakować się w wymianę rozrządu to wole zrobić to teraz. Dzięki za poradę.
marcink79 napisał(a):j4v0r napisał(a):Czyli lepiej wymienić niż nie wymienić, rozumiem. Niby mam książkę serwisową ale Holenderską i jest ogólnikowo zapis "Wymiana rozrządu" ale nie ma nic o pompie wody. Koszt nie wielki bo 180 zł (SKF) a jak mam za chwile znowu pakować się w wymianę rozrządu to wole zrobić to teraz. Dzięki za poradę.
Wymieniaj tak jak pisze Marcin_TDI, bo wie co mówi, a nie wg. jakiś dziwacznych zasad.
Powinno się robić komplet dla świętego spokoju.
Jest takie fajne przysłowie: "skąpy dwa razy płaci"
marcus415 napisał(a):Jak peknie pasek, to dopiero wtedy Ci sie rozlozy w czasie![]()
kdanielek napisał(a):Witam
Czy mógłby ktoś ocenić zestaw
link
Dużo wcześniej, misiek_t napisał, iż nabył zestaw w ASO za 970zł a tutaj prawdopodobniej VW/AUDI kosztuje 400zł mniej. Do wymiany jeszcze mi daleko, ale zainteresować się tematem jak i rozłożyć koszty w czasie mogę już dzisiaj.
Czy w ASO będą kręcić nosem jak poproszę ich o serwis i przyniosę własne części ori lub jakiś tańszy zamiennik? Na co należy zwrócić szczególną uwagę przy tego typu zakupach części przez aukcje/sklep internetowy.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości