Niebawem zdjęcia modu numer 2 (być może jeszcze dziś) i numer 3.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
krzew napisał(a):P.S. To lotnisko za Grodziskiem jest jeszcze ogolnodostepne?
Richi_TDI napisał(a):krzew napisał(a):P.S. To lotnisko za Grodziskiem jest jeszcze ogolnodostepne?
Teoretycznie lotnisko ma nowego właściciela, ale z tego co widzę to nadal można tam na luzie wjeżdżać i się wyszaleć... ponieważ nic tam sięnie dzieje.
mw1978 napisał(a):fajnie to wyglada 184.7KM![]()
mw1978 napisał(a):Mod nr 2 to pewnie felgi from USA
mm.max napisał(a):Fajny mod tylko ciekawi mnie dlaczego jest kręcony do ponad 5000obr. czyżby dodatkowe KM tam twkiły![]()
mm.max napisał(a):Skoro powiedzialeś A to powiedz B i C - czyli co to za mod 2 i 3 - może jakiś opis
I to zdecydowanie ciszej a silnik tylko na wolnych obrotach przypomina klekota potem tylko już mruczy i naprawde wiele osób było zdziwionych takim zachowaniem tego silnika.Gaspar napisał(a):Zaintrygowało mnie też to, że jest wewnątrz ciszej niż w mojej 110-ce
Silniczek mruczy jak benzynka
VP są cuś chyba głośniejsze od PD...
Tonny S napisał(a):Richi_TDI, rozumiem, ze Nm na życzenie posiada taka wartość max.
Richi_TDI napisał(a):ale Andrzej stwierdził, iż przy tym poziomie mocy nie da się więcej Nm... bo jedno z drugim jest ściśle związane... chyba, że bym zabił teorię Newtona to wtedy się da - tak mi rzekł.
Asgaard napisał(a):Choć moim zdaniem możnaby ten moment pociągnąć trochę dalej
Asgaard napisał(a):U mnie to wygląda teraz, że tak powiem tragicznie bo turbina sra olejem na prawo i lewo i nie wiadomo czy w drodze do Poznania nie dokona w konwulsjach swojego żywota...
Richi_TDI napisał(a):A no właśnie... i tego chciałem, ale nie dostałem.
mw1978 napisał(a):BTW teraz czekamy na mod Gaspara
mw1978 napisał(a):BTW teraz czekamy na mod Gaspara
oczkolek napisał(a):Gaspar, to będzie mod 4 i mod 5
mw1978 napisał(a):Mod 3 to sprezyny eibacha -30mm
Mod 4 to pomalowanie listewek na drzwiach i zderzakach pod kolor
Gratulacje z dokonania wyboru bo ten nie jest łatwyGaspar napisał(a):mod 3 - soft - in progress... (wybór padł na CompSport)
No i powiem ci, bo sam kiedyś miałem taki stage u siebie - jak założysz springi auto siądzie i bedzie bajer a co do fel 17' od TS one zdecydowanie lepiej (moim zdaniem te fele powinny byc oferowane do tego modelu a nie do TS-a bo w TS-ie nadaja sie na zimówkeGaspar napisał(a):mod 2 - fele - done (thx to Richi_TDI )
Tonny S napisał(a):No i powiem ci, bo sam kiedyś miałem taki stage u siebie - jak założysz springi auto siądzie i bedzie bajer a co do fel 17' od TS one zdecydowanie lepiej (moim zdaniem te fele powinny byc oferowane do tego modelu a nie do TS-a bo w TS-ie nadaja sie na zimówke) wyglądaja extra.
Tonny S napisał(a):Richi_TDI napisał(a):ale Andrzej stwierdził, iż przy tym poziomie mocy nie da się więcej Nm... bo jedno z drugim jest ściśle związane... chyba, że bym zabił teorię Newtona to wtedy się da - tak mi rzekł.
To ciekawa historia![]()
ktoś chyba predzej zabił teorię Newtona
Obrazek
Może zacytujesz te sytuacje???dave napisał(a):Richi_TDI napisał(a):A no właśnie... i tego chciałem, ale nie dostałem.
bo w zle miejsce pojechales, trza bylo najpierw forum przejrzec i poczytac o panu AP i bys wiedzial ze nie nalezy tam jechac. masz jeszcze inne firmy ktore zrobily by tobie soft tak jakbys ty sobie tego zyczyl, mialbys tyle nm ile bys chcial i nie musialbys sluchac idiotycznych stwierdzen pana AP o prawach newtona. i powiem wiecej, bo jak sie domyslam bedziesz chcial jechac do mistrza chiptuningu na poprawke i jak znam kilka sytuacji zwiazanych z poprawkami u naszego mistrza to uslyszysz 'nie mam czasu' albo cos w tym rodzaju takze powodzenia zycze z poprawka![]()
![]()
i nie mowie tego po zlosci czy cos takiego- taka prawda, zreszta jest tu jeszcze kilka osob ktore by to potwierdzily
Andrzej napisał(a):Tą teorie zabił wykres jaki pokazujesz. Pochodzi ze starego programu i powiela sposob kalibracj. O ile moc jest poprawna o tyle rozmiar rolek był błędnie wpisany co powodowało zwiększenie wartości mierzonego momentu. Program ten wypadł z urzytku rok temu
Andrzej napisał(a): rozmiar rolek był błędnie wpisany
Andrzej napisał(a):Może zacytujesz te sytuacje?
Andrzej napisał(a):A może pokarzesz mi warsztat przyjmujący klienta wtedy kiedy klient ma czas a nie jest miejsce w warsztacie?
Andrzej napisał(a):W takim razie zakładam że swoje auto zawirusujesz w jakimś barze wietnamskim pałeczkami a makaron podniesie moment obrotowy do takiej wartości jaką sobie wymyślisz
Jestem pełen podziwu dla ludzi nie mających zielonego pojęcia jak zrobić taki "makaron"
i wypowiadających się na temat jego składników lub czasu jego wykonania.
Andrzej napisał(a):Podziwoam
Andrzej napisał(a):....................... inteligencja jest domeną ludzi myślących...................
dave napisał(a):wiesz co? jakbym powiedzial o jakiejs innej firmie dajmy na to Compsport (daje dla przykladu) to co powiedzialem o tobie to wszyscy ktorzy ich znaja zlinczowaliby mnie na stojaca albo pewnie od razu dostalbym bana na 120 lat, jednak skierowalem te slowa do twojej osoby i nikt nawet na to nie zareagowal.. ciekawe prawda
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość