Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tomFR napisał(a):tylko założyłem tylne koła na przednią oś bo miały mniej zużyty bieżnik
orlen napisał(a):tomFR napisał(a):tylko założyłem tylne koła na przednią oś bo miały mniej zużyty bieżnik
wedlug mojej wiedzy kola z lepszym bieznikiem zaklada sie na tyl... zeby dupa nie uciekala
http://www.youtube.com/watch?v=uV13xfdk ... re=related
chyba ze lubisz takie extreme
arturmarki napisał(a):Witam. Podczas hamowania wyczuwalne są drgania na kierownicy...całe autko bujaCo dziwne, największe drgania są przy prędkości 60-70 km/h, i wtedy gdy lekko cisnę w hamulec. Mniejsze drgania są nawet przy setce i wyżej oraz gdy mocniej wcisnę hamulec. Tarcze przednie i tylne wymieniałem na nowe kilka tygodni temu. Bezpośrednio po wymianie drgania znacznie zmniejszyły się, ale nie zniknęły. Samochód nie był wcześniej "tłuczony", a ja nie szaleje nim i ostro nie hamuję, staram się nie jeździć po kałużach. Nie wiem co może być grane, czy to coś z układem hamulcowym /płyn, zaciski.../, czy dwumas ma na to wpływ /sprzęgło mi jeszcze nie drga
/
?
Autko to Leon 1,9 tdi. Dzięki.
florek napisał(a):przepraszam panownie ale ATE to nieziemski syf jest w tej chwili, BOSH, EBC, FERRODO, jeździłem na ATE i niestety nie byłem zadowolony z nich.
Wracając do tematu, 3sezony to sporo dla opony, mogła złapać gdzieś guza albo wytoczyć się przez co nie równo biję na jakiejś stronie, nadal bym obstawiał że to opony, tarcze jak mówiłem raczej biją podczas hamowania.
florek napisał(a):ja do ATE nie mam zaufania, piszczą, krzywią się itp, dużo znajomy miał reklamacje, ale pewnie jak wszędzie jest ATE i ATE, co do BOSCH to nigdy nie miałem problemów a używam ich na wielu autkach w firmie, może trafiłeś jakieś chińskie podróbki - teraz o to nie ciężko.
Możesz też pomyśleć o TRW LUCAS albo TEXTAR.
Sprawdź jeszcze zacisk czy dobrze ci chodzi.
florek napisał(a):z wodą to był przykład od czego się krzywią, no to nie wiem, ewidentnie coś ci je krzywi, martwi mnie ten wykrzyknik, zobacz jeszcze czy w wspomaganiu masz płyn oraz czy płyn hamulcowy jest.
mik napisał(a):I tu pytanko czy to dobra diagnoza, a jeśli tak to gdzie we Wrocławiu szukać fachowca, który sprawdzi mi tę piastę?
barteq289 napisał(a):podczas hamowania szarpie kierownicą, niezależnie czy hamuję biegami+ hamulec czy tylko hamulcem.
Najbardziej odczuwalne szarpanie jest przy lekkim i średnim naciskaniu pedału hamulca...jak jest wciśnięty mocno to szarpanie jest jakby mniejsze.
barteq289 napisał(a):Półtora roku temu z przodu zostały założone nowe tarcze i klocki (Ferodo). Myślałem, że to krzywe tarcze...kilka dni temu dałem do przetoczenia (gość stwierdził, że tarcze byly krzywe...ale okazuje się, że po przetoczeniu szarpanie kierownicą podczas hamowania jest jeszcze większe..(moze klocki się musze dopasować do przetoczonej tarczy)?
barteq289 napisał(a):oczkolek PIszę o tarczach wymienionych z przodu...cały komplet (Ferodo)
Tył tez był 2 miesiące temu założony kompletny zestaw Brembo..ale tył raczej nie ma znaczenia to o nim nie pisałem
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości