Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mirczas napisał(a):Widocznie tak ma być. Textary też mają ścięte boki.
i przez to duzo szybciej sie scieraja niz np. ATE ... z TRW moze byc podobnie ... Pozatym klocki TRW GDB823 promowane na alledrogo do Leona 1M czy Golfa 4 niedojrze ze sa sciete, to jeszcze maja mniejsza grubosc okladziny niz ATE, gdyz tak naprawde sa to klocki do innych modeli aut.Mirczas napisał(a):Textary też mają ścięte boki
tu się zgodzę. Moje textary na tyle wytrzymały 20tys. A przednich klocków jest jeszcze połowa.Axee napisał(a):i przez to duzo szybciej sie scieraja
Axee napisał(a):i przez to duzo szybciej sie scieraja niz np. ATE ... z TRW moze byc podobnie ... Pozatym klocki TRW GDB823 promowane na alledrogo do Leona 1M czy Golfa 4 niedojrze ze sa sciete, to jeszcze maja mniejsza grubosc okladziny niz ATE, gdyz tak naprawde sa to klocki do innych modeli aut.Mirczas napisał(a):Textary też mają ścięte boki
Duzo zalezy od doboru katalogowego klockow, sa rozne rodzaje podobnych klockow, np. rozniace sie gruboscia, twardoscia, zastosowaniem do ABSu i bez ABSu, itp.
Prawidlowe klocki do 1M na tyl
z ATE to:
13.0460-2820.2 Brake Pad Set, disc brake
To construction year 07/2005
For PR number 1KK,1KP,1KQ
Fitting Position Rear Axle
Width [mm] 87,6
Height [mm] 52,9
Thickness [mm] 17,2
Wear Warning Contact Excl. wear warning contact
Supplementary Article/Supplementary Info 2 with brake caliper screws
Brake System Lucas
Inspection Tag E1 90R-01075/089
z TRW to:
GDB1330
Brake Pad Set, disc brake
Trade Numbers: 20960, 20961
Supersedes: GDB1055 , GDB1267 , GDB1311 , GDB1467 , GDB1587
Fitting Position: Rear Axle
For PR number: 1KD, 1KK, 1KP, For manufacturer: TRW, Wear Warning Contact: Not prepared for wear indicator, Appr. stamp: E9 90R - 01120/457, Height: 52,9 mm, Length: 87 mm, Thickness/Strength: 17 mm, Supplementary Article/Supplementary Info: With accessories
Sprzedawane na alledrogo tanie klocki TRW nieprawidlowe do 1M to:
GDB823
Brake Pad Set, disc brake
Trade Numbers: 20961
Supersedes: GDB1121 , GDB1439
For manufacturer: TRW, Wear Warning Contact: Not prepared for wear indicator, Appr. stamp: E9 90R 01120/457, Height: 52,9 mm, Length: 87 mm, Thickness/Strength: 15 mm
Sammael napisał(a):Najprościej, skręcić koła w lewą stronę i spojrzeć za koło.
Czujnik zużycia klocków hamulcowych znajduje się w "lewych" klockach. Normalnie do zacisków idzie wąż z płynem hamulcowym - co oczywiste, jeśli auto wyposażone jest w czujnik zużycia okładzin hamulcowych to do lewego zacisku będziesz szedł również kabel z dwupinową wtyczką
funfel8 napisał(a):Nie proszę o rady ale o jakieś linki z dobrymi ofertami !
Sammael napisał(a):Dupe też Ci trzeba podetrzeć? Śliniaczek założyć, Gerberkiem nakarmić?
Ja pi* co za pokolenie.
funfel8 napisał(a):Jak bym chciał podejść do motoryzacyjnego to bym już dawno to zrobił...
funfel8 napisał(a):hmm i mamy problem bo ten przewodzić z lewej strony jest naderwany i to dlatego świecą mi te dwie kontrolki (jedna od poduszki powietrznej a druga od zużycia okładzin hamulcowych) tylko ze tą druga kontrolka raz świeci a raz nie a ta pierwsza świeci cały czas![]()
[ Dodano: 26 Październik 2011, 19:55 ]
Masakraaaaaa ! Nie mogę znaleźć na allegro klocków pod mojego leonaProszę pomóżcie mi bo jest słabo ze mną. Seat Leon ARL 1.9 TDI 150KM rocznik 2002. Wersja klocków z czujnikami ! Można prosić o jakieś linki z allegro ? A może ktoś znajdzie ferodo premier ? Przypominam że pod tarcze wentylowane 288/312. I bez głupich tekstów bo już przeczytałem te 15 stron tego tematu
!
normalnie cicho hamują. Pylą niemiłosiernie ale...neostar napisał(a):TRW, nie hamują wam za głośno
Max_leo napisał(a):Witam. Potrzebuję rady jakie klocki na tył wybrać. Ważne to żeby nie pyliły bardzo mocno?![]()
Do wyboru:
TRW - 85zł
Ferrodo - 92zł
Bosch - 74zł
Valeo - 65zł.
Max_leo napisał(a):Witam. Potrzebuję rady jakie klocki na tył wybrać. Ważne to żeby nie pyliły bardzo mocno?![]()
Do wyboru:
TRW - 85zł
Ferrodo - 92zł
Bosch - 74zł
Valeo - 65zł.
bolek80 napisał(a):Chyba porównywalnie,ale doradca skłaniał się ku Hawk.
florek napisał(a):te które podałeś wszystkie pylą, możesz spróbować ATE CERAMIC ale są holernie drogie.
EBC Green polecam gorąco.
A z tych co podałeś to TRW, jeśli jeździsz spokojnie to nie ma co inwestować i takie tobie wystarczą.
noktoto napisał(a):bolek80 napisał(a):Chyba porównywalnie,ale doradca skłaniał się ku Hawk.
Może dlatego że Ferodo nie mają w ofercieGeneralnie Hawk HPS są bardzo popularne w USA (zresztą i tam są produkowane).
florek napisał(a):tracer2 powiedz mi jak te klocki na zimę się sprawują, dużo się mówi i słyszy że potrzebują temperatury - obalisz ten mit??
Tracer2 napisał(a):florek napisał(a):tracer2 powiedz mi jak te klocki na zimę się sprawują, dużo się mówi i słyszy że potrzebują temperatury - obalisz ten mit??
Nie udało mi się ich rozgrzać do czerwoności ,
i tak jak jeżdze nie zauważyłem róznicy czy sa zimne czy ciepłe.
Trzeba by zrobić eksperyment.
W normalnej jezdzie po mieście róznicy nie ma.
Auto staje dęba jak się depnie.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość