Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

PiotrekS 1.8VT (ori 180 KM) soft by Ex

Wykresy z hamowni naszych Leonów

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

PiotrekS 1.8VT (ori 180 KM) soft by Ex

Postprzez Tonny S » 5 maja 2004, 13:10

Obrazek

No to znowu Endriu dał popis, no i widac, że El-Tec też dał rade :brawo: :D
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Reklama

Re: PiotrekS 1.8VT (ori 180 KM) soft by Ex

Postprzez Barth » 5 maja 2004, 14:52

Bardzo ladna seria , Ex jak zwykle pokazal klase :)

P.s jak wrazenia z jazdy ????
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez Obi » 5 maja 2004, 15:25

fabryka +Eltec :brawo:
fabryka +Eltec+ Unitronic :brawo: :brawo:

Bedziesz wygladzal jeszcze ten wykres Piotrek :?: :wink:
Masz problem ze swoim urządzeniem ?? lub chcesz go naprawić !!
8) SZYBKO / TANIO /SOLIDNIE 8)
ZAPRASZAMY. http://www.banpost.com.pl
Obi
Sport
Sport

Auto: Ave .. D4D

Postprzez Rogal » 5 maja 2004, 17:17

jak zwykle kawał dobrej roboty :brawo:
Rogal
Sympatyk LeonClub

Postprzez Barth » 5 maja 2004, 17:36

Obi, to juz by musial IC wymienic pewnie
Powered by CPN
Barth
Sympatyk LeonClub

Postprzez PAWEL20VT4 » 5 maja 2004, 18:31

No gratulacje Piotrek, teraz to bedzie niezła zabawa :-D
PAWEL20VT4
Sympatyk LeonClub

Auto: 4x4 1.8T;A6 3.0 TDI

Postprzez PiotrekS » 5 maja 2004, 19:02

witam, wlasnie wrocilem, jeszcze po drodze do klienta musialem zajechac. Autko zawija sie swietnie. Nawet nie wiecie jaki banan na pyszczku mi sie pojawil jak zobaczylem pierwsze hamowanko :) nie mowiac o kolejnych :) Jezdzi sie super. Jestem naprawde mega zadowolony z obu firm, bardzo im dziekuje za prace jaka wlozyli w Leona. V max jest 250, przed 235. Do sety nie miezone po modzie, przed oscylowalo w okolicach 7,2-7,3 (0-60 mph, zeby nie bylo :)) Elastycznosci teraz nie sprawdzalem, jak tylko pomierze to zrobie zestawienie i przedstawie na forum :):) Juz sie zastanawiam nad kolektorem i K04 od TT 225 :) no i oczywiscie wiekszym IC
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez Tonny S » 5 maja 2004, 19:19

PiotrekS napisał(a):witam, wlasnie wrocilem, jeszcze po drodze do klienta musialem zajechac. Autko zawija sie swietnie. Nawet nie wiecie jaki banan na pyszczku mi sie pojawil jak zobaczylem pierwsze hamowanko :) nie mowiac o kolejnych :)
Wiecie wiecie hahaha w klekocie jeszcze wieksze sa przyrosty hahaha.
PiotrekS napisał(a):Jestem naprawde mega zadowolony z obu firm, bardzo im dziekuje za prace jaka wlozyli w Leona. V max jest 250, przed 235. Do sety nie miezone po modzie, przed oscylowalo w okolicach 7,2-7,3 (0-60 mph, zeby nie bylo :)) Elastycznosci teraz nie sprawdzalem, jak tylko pomierze to zrobie zestawienie i przedstawie na forum :):)
Firmy pierwsza klasa to i efekty znakomite. Czekamy zniecierpliwieni na te pomiary :D
PiotrekS napisał(a):Juz sie zastanawiam nad kolektorem i K04 od TT 225 :) no i oczywiscie wiekszym IC
To jest jak choroba :D Na poczatek Piotr proponowal bym wieksze fele bo teraz juz bedziesz mial problemy z trakcja hhahah a potem reszta bajerkow :wink:

Pawel20VT Hahhah teraz to nie bedziesz mial wyjscia by odwiedzic Ex-a bo Piotr wprowadzi cie w kapleksy hahahah :wink: :wink: :D
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez PiotrekS » 5 maja 2004, 21:10

szczerze sam Ex sie dziwil ze mimo wlaczonego TCSa koleczka miela, nie mowie co sie dzieje jak go wylacze :) Naprawde firmy pierwsza klasa, szczerze polecam, wiedza i umiejetnosci Ex'a sa znakomite, podziwiam czlowieka.
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Postprzez Harry » 5 maja 2004, 22:34

Moje gratulacje Piotrek.Teraz to juz mnie wszyscy z 1.8T objada, ale co tam :wink:
Poki co nad Tonnym sie jeszcze poznecam troche :-D :wink:
Na jakim doladowaniu?Ile w peaku?
Harry
Stella +
Stella +

Auto: autobuR

Postprzez PiotrekS » 5 maja 2004, 22:50

0,9-1,0, w peaku do 1,05 bodajze idzie, lightowo-slowa tworcy. Harry jak Twoja koncowka? zolta bo moja jutro bede czyscil, ciekawe czy cos to da :( masz oba przelotowe czy ktorys z komora? Przyzwyczailes sie do tego dzwieku? bo ja mam mieszane uczucia
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Postprzez bobik » 5 maja 2004, 23:05

Harry napisał(a):Moje gratulacje Piotrek.Teraz to juz mnie wszyscy z 1.8T objada, ale co tam :wink:
Poki co nad Tonnym sie jeszcze poznecam troche :-D :wink:
Na jakim doladowaniu?Ile w peaku?

Harry shamuj się najpierw, nie wiadomo ile dokładnie u Ciebie siedzi :-) , może w tygodniu?

Bardzo fajne wyniki, w tygodniu daję ostatnią szansę Pirowi jeśli da d... to niech oddaje kasę i walę do Ex-a. :twisted:
bobik

Postprzez Barth » 5 maja 2004, 23:08

bobik, z twojej Ibi to EX moze niezlego potworka stworzyc :)
Powered by CPN
Barth
Sympatyk LeonClub

Postprzez bobik » 5 maja 2004, 23:14

Barth napisał(a):bobik, z twojej Ibi to EX moze niezlego potworka stworzyc :)

Mam przeczucie, że się wkrótce przekonam :twisted: , a to wszystko przez .... podejście Vtechu do klienta. :roll:
bobik

Postprzez Tonny S » 6 maja 2004, 06:32

Harry, hamuj tego swojego padalca, rób program u Ex i smigaj niskie 15.xx na 400m i ciesz sie z jazdy

bobik, pochwal sie co ty tam teraz masz u siebie?? jakie graty? jakie moce? moze wykres?
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Harry » 6 maja 2004, 16:59

Piotrku,koncowka jest zlota i juz nawet nie chce mi sie jeje czyscic.Czyszcza mi jak chlopaki na myjni pasta do aluminium Sonax ale po 2 dniach jest to samo.
Co do dzwieku to nie widze roznicy miedzy tym co mialem a teraz.Jak dla mnie jest super.
Tlumiki mam 2 przelotowe.

Tonny,wiem,ze EX podciagnal by mi do 220KM bez problemu jednakze cena 1300zl jest dla mnie na chwile obecna zaporowa.
Pomyslimy,zobaczymy moze na "wiertarke"zaczne intensywniej odkladac :wink:
Harry
Stella +
Stella +

Auto: autobuR

Postprzez Artur20vt » 6 maja 2004, 17:41

opp bobik widze ze sie do EXa przekonales a wczesniej tak za GSem z Harrym obstawaliscie :wink: :wink:

PS Piotrek liczyles sobie ile Cie wyniesie k04??

Art
Artur20vt
Signo
Signo

Postprzez bobik » 6 maja 2004, 19:01

Tonny S napisał(a):Harry, hamuj tego swojego padalca, rób program u Ex i smigaj niskie 15.xx na 400m i ciesz sie z jazdy

bobik, pochwal sie co ty tam teraz masz u siebie?? jakie graty? jakie moce? moze wykres?

Standartowy upgrade K04(turbo, kolektor, dolot, przepływka, listwa, wtryskiwacze, regulator), Big FMIC, pipeing 60mm, downpipe 3, reszta 2.5.

Vtech poświęcił mi dwie godziny i doszedł do 0.9bara mam teraz serie S3, osiągi już zadowalające, ale nie po to odwaliłem tyle rzeźby bo to samo mogłem mieć na K03 po kilku modach, Piro miał przyjechać do Wrocka i skończyć robotę, ale.... :roll: więc w przyszłym tygodniu pomykam znowu do Kraka i mam nadzieję, że tym razem zrobią soft jak trzeba, wszystkie wykresy przedstawię po ich końcowej robocie.

Artur co do EX-a zawsze miałem o Nim dobre zdanie tyle, że wkurzało mnie to że tak wieszaliście psy na GS-ie, gdyby nie zaporowa cena w VTG zrobiłbym soft pewnie tam, natomiast biorąc pod uwagę profesjonalizm i indywidualne podejście do sprawy EX-a i oczywiście dużo niższą cenę całkiem możliwe, że wkrótce dam mu poszperać w moim żółtku.
bobik

Postprzez PAWEL20VT4 » 6 maja 2004, 23:46

bobik napisał(a):
Barth napisał(a):bobik, z twojej Ibi to EX moze niezlego potworka stworzyc :)

Mam przeczucie, że się wkrótce przekonam :twisted: , a to wszystko przez .... podejście Vtechu do klienta. :roll:

Wiesz ja mam ten sam problem, juz podjąłem decyzje wypieprzam chipa Vtechu i jadę do Ex-a. A co dalej to zobaczymy :twisted:

Pawel
PAWEL20VT4
Sympatyk LeonClub

Auto: 4x4 1.8T;A6 3.0 TDI

Postprzez Artur20vt » 7 maja 2004, 09:26

bobik napisał(a):
Tonny S napisał(a):Harry, hamuj tego swojego padalca, rób program u Ex i smigaj niskie 15.xx na 400m i ciesz sie z jazdy

Standartowy upgrade K04(turbo, kolektor, dolot, przepływka, listwa, wtryskiwacze, regulator), Big FMIC, pipeing 60mm, downpipe 3, reszta 2.5.

Vtech poświęcił mi dwie godziny i doszedł do 0.9bara mam teraz serie S3, osiągi już zadowalające, ale nie po to odwaliłem tyle rzeźby bo to samo mogłem mieć na K03 po kilku modach, Piro miał przyjechać do Wrocka i skończyć robotę, ale.... :roll: więc w przyszłym tygodniu pomykam znowu do Kraka i mam nadzieję, że tym razem zrobią soft jak trzeba, wszystkie wykresy przedstawię po ich końcowej robocie.

Artur co do EX-a zawsze miałem o Nim dobre zdanie tyle, że wkurzało mnie to że tak wieszaliście psy na GS-ie, gdyby nie zaporowa cena w VTG zrobiłbym soft pewnie tam, natomiast biorąc pod uwagę profesjonalizm i indywidualne podejście do sprawy EX-a i oczywiście dużo niższą cenę całkiem możliwe, że wkrótce dam mu poszperać w moim żółtku.

bobik nawet jak vtg byloby 2 razy tansze od Andrzeja to i tak wolalby zrobic program u niego. VTG jest super obcykane mechanicznie w 1.8t ale programy to maja slabe... Zawsze jest tlumaczenie tu juz nic sie wiecej nie da zrobic bo to seat i ma zabepieczenia i w ogole najlepiej autronica za 12tysia zakupic. Szkoda mi troche tych ktorzy tak zrobili bo jak widac po aucie Marcina i Simona okolice 350KM mozna osiagnac na ori ECU..... tyle ze jak na razie to jedynie EXowi sie to w Polsce udalo...

Art
Artur20vt
Signo
Signo

Postprzez bobik » 7 maja 2004, 10:43

Artur20vt napisał(a):
bobik napisał(a):

bobik nawet jak vtg byloby 2 razy tansze od Andrzeja to i tak wolalby zrobic program u niego. VTG jest super obcykane mechanicznie w 1.8t ale programy to maja slabe... Zawsze jest tlumaczenie tu juz nic sie wiecej nie da zrobic bo to seat i ma zabepieczenia i w ogole najlepiej autronica za 12tysia zakupic. Szkoda mi troche tych ktorzy tak zrobili bo jak widac po aucie Marcina i Simona okolice 350KM mozna osiagnac na ori ECU..... tyle ze jak na razie to jedynie EXowi sie to w Polsce udalo...

Art

Bardzo mnie cieszy fakt, że EX robi softy na takie moce na ori kompie, chwała mu za to jest to chyba najrozsądniejsze wyjście dla osiek 1.8T.
bobik

Postprzez Artur20vt » 7 maja 2004, 12:20

a dla 4x4 to nie?? :|
Artur20vt
Signo
Signo

Postprzez Tonny S » 7 maja 2004, 12:39

Artur20vt napisał(a):a dla 4x4 to nie?? :|
Wydaje mi sie ze to było małe przeoczenie bobika
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Staszek20VT » 7 maja 2004, 13:59

@ Bobik
Możesz zarzucić jakieś zdjęcia techniczne i orientacyjne koszta?
Jest powered by ECUProject
315 KM i 666Nm :D
Był - powered by Aligator
285 KM i 546 Nm :(
Był - powered by ECUProject
220 KM i 433 Nm :(

Obrazek
Staszek20VT
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi A5

Postprzez bobik » 7 maja 2004, 18:38

Artur20vt napisał(a):a dla 4x4 to nie?? :|

Nie bo z 4X4 chciałbym mieć LC i Anti Laga. :twisted:

[ Dodano: Pią 07 Maj, 2004 ]
Staszek20VT napisał(a):@ Bobik
Możesz zarzucić jakieś zdjęcia techniczne i orientacyjne koszta?

Na zdjęciach nic nie widać, poza rurami do FMica i silikonowymi złączkami wszystko jest skrzętnie ukryte :D
Ogólnie wyszło mnie bez softu 8tys, ale to tylko dlatego że miałem ziomalowy układ z Jetronikiem, normalnie to nie wiem ile bym zapłacił :shock: , dopiero jak sam wszystko organizujesz(części, materiały) można się przekonać jakie to są koszta :?
Wcale się nie dziwię, żę GS woła 10tys, a teraz nawet chyba 12 :shock: , same rury i zasrane kolanka(są najdroższe) :evil: do Fmica i wydechu to koszt 2tys, a gdzie turbo, kolektor, cały układ paliwowy, dolot, FMIC(wsadz go do ibizy nie usuwając klimatyzacji :idea: dużo rzeczy trzeba wyrzucić :twisted: ) no i robocizna :roll:
Niby tylko większe turbo, ale żeby wszystko było profi, trzeba się nieźle wybecalować.

Małe zestawienie
K04 po regeneracji rok gwarancji 2tys
kolektor S3/TT, dolot, przepływka S3 1tys
listwa(nie koniecznie), wtryskiwacze, reg 4bar( wszystko używane- sprawne) ok 1tys
rury kwasówka
-downpipe 3 czyli ok 70mm - 4 kolanka 58zł każde +30cm prostej rury70mm(można kupić min 3m po 49zł za metr), reszta wydechu to 2.5 czyli 65mm(chyba) 5 kolanek 44zł każde +3m rury 65mm po ok38zł za metr, do tego szeroka skarpeta 350zł + tłumiki nie mam żadnego końcowy zostawiłem seryjny bo brakło mi już kasy,
rury do pipeingu 60mm tutaj to w zależności od rzeźby dużo kolanek ok 8-10 35zł każde
3m rury po 30zł za metr, oczywiście wszystkiego przy pipeingu się nie wykorzystuje zostaje trochę materiału to są ceny z przed trzech miesięcy teraz wszystko +30%
żeby wszystko połączyć, potrzeba jeszcze ok 5-6(4 proste, 2kolanka) łączników silikonowych np samco ok 500zł.
FMIC używany IVECO w igła stanie 300-500zł
Tokarz ?
Posostaje całe mnóstwo rzeźby przy wymienionych elementach oczywiście wszystko według rajdowej szkoły max lekkie i max wytrzymałe, do tego wiedza jakiej w Polsce brakuje i mamy auto mechanicznie przygotowane i pozoostaje tylko soft bez którego auto po zastosowanych przeróbkach będzie wciąż notlaufowało, a jazda w trybie awaryjnym to mordęga :? na seryjnym programie po zdjęciu max uber steurung mamy jakieś 185km i 240Nm tyle, że jest max ubogo(AFR ok 13) i taka jazda jest bardzo niebezpieczna już lepiej w awaryjnym.
Jakby co pytajcie.
bobik

Postprzez MW » 8 maja 2004, 12:20

gratulacje Piotr. 213 koników to jest coś. Banan na twarzy non stop!!!

Zmień teraż felgi!!!
MW
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi S3 8V sedan
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez PiotrekS » 8 maja 2004, 12:33

szczerze, mam coraz wieksze problemy z przyczepnoscia na II biegu (przy wlaczonym TCSie)
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Postprzez Tonny S » 8 maja 2004, 13:05

Fele fele 18' minimum :D

Panowie jutro z rana jestem w Poznaniu na gieldzie jak ktos ma ochote sie spotkac to zapraszam.

Pozdro
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez saszi » 8 maja 2004, 13:39

Tonny zobacz jak mozesz czy sa lusterka lezki bez elektryki i ile kosztuja z gory dzieki :-D
byl Leos, bylo czarne kombi w Tdi bylo biale kombi w Tdi, jest brazowe kombi w dieslu
saszi
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: pomorskie
Auto: VW
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez AdamTower » 8 maja 2004, 14:15

Fele fele 18' minimum

Piotrek, za 2tyg będę miał 18" od R-ki :mrgreen: z oponami do sprzedania, może się skusisz ? :wink:
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Wykresy