cześć,
Coś zżera mi strasznie energię. Na wyłączonym silniku mam pobór prądu skokowo od 50mA do 1000mA (1A). W związku z tym jak samochód stoi dwa dni w garażu to już go nie odpalę.
Byłem zdiagnozować problem u specjalistów którzy po kolei wyjmowali wszystkie kabelki ze skrzynki bezpieczników ale nic nie stwierdzili. Chociaż jeden z nich delikatnie wskazał że może to być moduł komfortu a drugi że BORNET (cokolwiek to jest).
Przekopując internet faktycznie znalazłem kilka podobnych przypadków do mojego gdzie też podobno był walnięty moduł komfortu - chociaż ja nie mam żadnych problemów z centralnym zamkiem, domykaniem szyb itp.
Tak czy inaczej mam do was pytanie:
1) czy można stwierdzić że jest walnięty właśnie moduł komfortu poprzez sprawdzanie po kolei wszystkich kabli wychodzących ze skrzynki bezpieczników oraz podpięcie komputera?
2) gdzie dokładnie znajduje się w LEONie 1P moduł komfortu? czy wymiana takiego modułu to skomplikowana rzecz? (chodzi mi o cenę robocizny)
3) Ile kosztuje taki moduł komfortu i jaki jest to numer części dla LEONA z 2006 roku?
Proszę również o polecenie jakiegoś dobrego/uczciwego elektryka-magika na terenie Warszawy
pozdro
Maciek