Pozdrawiam!!
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sopel napisał(a):loozik, zapraszamy do Wrocka!
A ja się dołączam do wątku VAG'a z pytaniem czy wiecie jak mierzyć parametry dynamiczne VAGiem ? Jaki soft jest do tego ?
Używam teraz VAG-COM i sprawdzam sobie tylko błędy (statyczne), ale chciałbym zmierzyć parametry podczas jazdy.
Pozdr
sopel napisał(a):zenitram, chyba mnie nie zrozumiałeś albo ja Ciebie.
VAG-COMem mogę diagnozować błędy zarówno na włączonym silniku jak i podczas jazdy i jak tylko chcę.
Ale ja pytałem czy można zmierzyć paramtry dynamiczne, np ciśnienie powietrza doładowania i takie tam i porównać z danymi fabrycznymi.
DWitek napisał(a):sopel napisał(a):zenitram, chyba mnie nie zrozumiałeś albo ja Ciebie.
VAG-COMem mogę diagnozować błędy zarówno na włączonym silniku jak i podczas jazdy i jak tylko chcę.
Ale ja pytałem czy można zmierzyć paramtry dynamiczne, np ciśnienie powietrza doładowania i takie tam i porównać z danymi fabrycznymi.
No jak nie. Oczywiście, że można
, a nawet czasami trzeba
sopel napisał(a):Koledzy, ale z Was kozaki ! - Dużo ogółu i zero szczegółu...
Żeby forum było wartościowe należy mu się sporo konkretów a nie docinek itp.
1. Jeżeli VAG-COM mierzy te wartości to która jego funkcja, bo ja czegoś takiego nie widzę.
2. Czy jak juz zmierzy się te parametry to czy znamy wartości nominalne ?
pozdr
Ale o tym wszystkim już było na forum - wystarczy poszukać nawet jest podklejone na Dieslusopel napisał(a):Koledzy, ale z Was kozaki ! - Dużo ogółu i zero szczegółu...
Tonny S napisał(a):Ale o tym wszystkim już było na forum - wystarczy poszukać nawet jest podklejone na Dieslusopel napisał(a):Koledzy, ale z Was kozaki ! - Dużo ogółu i zero szczegółu...
viewtopic.php?p=13459#13459
Masz nawet rozpisane co oznacza dany błąd viewtopic.php?t=924
viewtopic.php?t=1501
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości