Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
florek napisał(a):40-50 piąty bieg i gaz w podłogę, jak będzie chrobotać, trzęś itp to dwumasa, z ciekawości jaki masz przebieg, było coś już kiedyś robione ze sprzęgłem?
florek napisał(a):dwumasę z prawej strony silnika jak w ARL
Amilo napisał(a): gdy zwalniam gaz i wciskam sprzeglo.
PiterEL napisał(a):No mnie tez tak powiedzieli... A powiedz mi albo ogólnie gdzie polecacie regeneracje ? Bo nowe to jaki koszt ?
Film dotyczył Audi z roku 2005.
Całość naprawiana w okolicach Poznania - Robak turbiny - polecam tą firmę.
A wirnik uszkodzony był jeśli dobrze pamiętam od strony gorącej.
Astra7788 1 rok temu
z opóźnieniem odp. aby komuś w przyszłości pomóc.
Okazało się po diagnozie, iż jest to odgłos turbiny
Zleciłem naprawę firmie zajmującej się regeneracją
Po rozebraniu i wyczyszczeniu wykryli jeszcze uszkodzenie wirnika.
Był on krzywy. Okazało się tez, że musiało coś do niej wpaść
ponieważ jedno/dwa ze skrzydełek miały mech. uszkodzenie.
Wirnik wymieniony na nowy, wszystko ustawione u nich.
od tamtej pory było w porządku
Cena robocizny i części to jak dobrze pamiętam 750zł
Astra7788 1 rok temu
floru napisał(a):U mnie w 2.0 TDI BMN również coś dziwnie chrupie i chrobocze ok 1500 obrotów przy odjęciu nogi z gazu jak i przy delikatnym dodaniu gazu.
Do tego przy ok 3tys obrotów dostaje małego laga, leci dalej, później kolejny lag i leci dalej. Jestem świeżo po wymianie kolektora - stary z systemem sterującym klapkami został zmieniony na używkę w idealnym stanie wraz ze wszelkimi uszczelkami (pod kolektor, oringi przy turbinie i jeszcze kilka innych). Oczyszczony przy tym został EGR i zdjąłem z niego blaszkę która był zaślepiony. DPFa brak. Objawy są prawie tak same jak u kolegi lukaszekk125. Szczerze mówiąc myślałem ze objawy ustąpią po wymianie kolektora lecz nadal jest to samo... Może ktoś w BMNie spotkał się z czymś takim? Ewentualnie może polecicie kogoś zaufanego z Krakowa kto mógłby coś pomoc... Bede wdzięczny za wszelkie info i rady. Pozdrawiam
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości