Wszytko zależy od Policjanta, na ogół to mają głęboko...., co do samochodu, że on był taki kupiony to nie znaczy że może poruszać się takim samochodem, co do atestów, proponuje jednak czytać dokładnie ustawy bo były zmiany 2010r. które właśnie zakazują całkowicie przyciemniania szyb przednich, jeden policjant czy krokodyl powie "nie" a drugi "tak" to wszystko zależy od Policjanta, jak się uprze to prawo jazdy zabierze ci za brak znajomości przepisów ruchu drogowego:) to tak na boku.
[ Dodano: 21 Maj 2011, 15:50 ]the_rahzel napisał(a):Ja bym się tutaj kłócił,bo jakieś 10lat temu ojciec miał BMW 325tds i on tam miał fabrycznie przyciemnione szyby na kolor oliwkowy,nie jeden policjant się czepiał,ale jak zobaczył atesty i chyba coś w dowodzie wbite że jest to fabryka to odpuszczał i tak samo na przeglądach,nikt nic nie załatwił,nie dawał w łapę,a przeglądy przechodziły bez problemu...
w 100% jestem przekonany że chodzi o światło, musi być 70% przepustowości, nie widziałem urządzenia które bada stopnie widoczności. BMW ma styl wstawiania o czarnej barwie szyby nie zielonej, 10 lat temu nie było to tak popularne ale teraz powinni już mieć tą wiedzę ale na 99% było przepuszczalne światło w 70%, 30% jest to dość sporo i tak ponieważ w nocy naprawdę nie widać twarzy, rozchodzi się aby policjant widział ręce podczas kontroli bo nie wie co może zastać w środku dlatego zakazuję się przyciemniania szyb w tak znacznym stopniu.