oczkolek napisał(a):Barton napisał(a):Futury raczej wykluczam, z powodu awaryjności centry(sprawdzone info)
Jestem ciekaw skąd masz takie info. Przecież to nic innego, tylko to samo co Exide.
Już tłumaczę, W mieście, którym mieszkam jest firma zajmująca się sprzedażą akumulatorów, można ją znaleźć na allegro jak i w sieci pod nazwą LucArt. Sprzedawca jest naprawdę w porządku, kupuje u niego od dawien dawna, filtry, oleje. Rozmawiałem z nim ostatnio na temat akumulatora do swojego Leona, zastanawiałem się właśnie nad Futurą, która została mi odradzona ze względu na awaryjność. Nie pamiętam dokładnie jaka to była liczba, ale ponad 20 sztuk Centry Futury wróciło do nich na gwarancję z różnych powodów. Co gorsza z tego co się dowiedziałem, jeśli chodzi o gwarancję Centry, magiczne 3 lata + rok assistance, to jest to pic na wodę, 1 na 30 akumulatorów udaje się wymienić w ramach gwarancji na nowy, reszta wraca do właścicieli z informacją, że winą usterki nie jest wada fabryczna, a zła eksploatacja.. Tak jak mówię to sprawdzone info, poco miałby mnie okłamywać, zachęcając jednocześnie do kupna akumulatora firmy Banner, u innego sprzedawcy, gdyż LucArt nie ma w ofercie takich baterii.
Wspominał też, że dawniej gdy Futura była produkowana w Polsce, był to bardzo dobry akumulator, jednak od momentu gdy produkcja została przeniesiona do Hiszpanii jakość drastycznie spadła

A codo aku Exide, to doskonale o tym wiem, że do produkt Centry