Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
da3 napisał(a):ps. ja zamontuje sobie najpierw wskaznik temperatury oleju bo wydaje mi sie ze jest on bardziej potrzebny od doladowania(i nie tylko mi:):)
A ile laduje w 90 tdida3 napisał(a):Tonny a dlaczego uwazasz ze wystarczy bo ja sie nie spotkalem zeby ktos montowal mniejsze niz do 2.
ps. ja zamontuje sobie najpierw wskaznik temperatury oleju bo wydaje mi sie ze jest on bardziej potrzebny od doladowania(i nie tylko mi:):)
Tonny S napisał(a):A ile laduje w 90 tdida3 napisał(a):Tonny a dlaczego uwazasz ze wystarczy bo ja sie nie spotkalem zeby ktos montowal mniejsze niz do 2.
ps. ja zamontuje sobie najpierw wskaznik temperatury oleju bo wydaje mi sie ze jest on bardziej potrzebny od doladowania(i nie tylko mi:):)jak sobie odpowiesz na to pytanie to bedziesz wiedzial dlaczego wystarczy
I nie sciemniaj ze nie wiesz
![]()
Na seryjnej turbawce w 90 i 110 TDI wystarczy do 1,5 bara turbawy od 130 i 150 2,0 bary
No rewelacyjny to on nie jestda3 napisał(a):Tonny S napisał(a):A ile laduje w 90 tdida3 napisał(a):Tonny a dlaczego uwazasz ze wystarczy bo ja sie nie spotkalem zeby ktos montowal mniejsze niz do 2.
ps. ja zamontuje sobie najpierw wskaznik temperatury oleju bo wydaje mi sie ze jest on bardziej potrzebny od doladowania(i nie tylko mi:):)jak sobie odpowiesz na to pytanie to bedziesz wiedzial dlaczego wystarczy
I nie sciemniaj ze nie wiesz
![]()
Na seryjnej turbawce w 90 i 110 TDI wystarczy do 1,5 bara turbawy od 130 i 150 2,0 bary
Tonny a to trzeba bylo powiedziec od razu ze to wskaznik do Lansu i ze kierownik bedzie jezdzil seria do konca zycia patrzac na ten wspanialy wskaznik
da3 napisał(a):Tonny a to trzeba bylo powiedziec od razu ze to wskaznik do Lansu i ze kierownik bedzie jezdzil seria do konca zycia patrzac na ten wspanialy wskaznik
Sam odpowiedziales sobie na to pytanie, btw obserwacja wskaznika mowi duzo na temat programu, mialem 2 programy i kazdy inaczej pompowal i nie chodzi o maxy tylko o ilosci dla poszczegolnych obr. i musze powiedziec ze program z mniejsza iloscia Nm w maxie (sciety jest ten pik od 2000-2500 reszta jest jak bylo nawet dalej pociagnieta) dla poszczegolnych obrotow chce pompowac wiecej i do kazdego programu trzeba dostosowywac styl jazdy tak by nie przeciazac turbawki, wiec jednak cos tam daje ten wskaznikda3 napisał(a):To zdradz mi do czego jest Ci potrzebny ten wskaznik???? Wazniejszy jest w Dieslu wskaznik temperatury oleju, kiedys tez podazajac za innymi marzyl mi sie wskaznik doladowania( to chyba kompleks benzyny)
Tonny S napisał(a):Sam odpowiedziales sobie na to pytanie, btw obserwacja wskaznika mowi duzo na temat programu...
gooroo napisał(a):Tonny S napisał(a): . Wskaźnik temperatury oleju byłby mi bardziej potrzebny, gdybm chciał od razu po wyjechaniu z garażu butować auto ale butować ciągle. Ani jednego ani drugiego nie robię![]()
A tak przy okazji, właśnie zaczęło mi się ślizgać sprzęgło
Ano nie sklada sie tylko z doladowania, i nie odejmuje ani nie dodaje wciskam z wyczuciemda3 napisał(a):Ps. Tonny ja myslalem ze mowi duzo na temat doladowania turbo,program nie skalda sie chyba z samego doladowania, i powiedz mi jak dostosowujesz styl jazdy do programu po wskazniku jak Ci dochodzi do jakiegos pulapu to odejmujesz gaz
da3 napisał(a):gooroo napisał(a):butować auto albo butować ciągle. Ani jednego ani drugiego nie robię
Tak to bardzo ciekawe a myslisz ze to tylko o to chodzi??? Czyli rozumiem ze po zagrzaniu silnika jezdzisz powoli muskajac pedal gazu nie przekraczajac tych 120km/h, w takim razie jeszcze raz pytam PO CO CI TEN WSKAZNIK.
Tonny S napisał(a):gooroo, kolega da3, lubi sie czepiać juz ma taką nature hahaha![]()
da3 napisał(a):No wiec konczac powiem tak gooroo:
1) Kup sobie wskaznik ze skala do 2 bar to zaoszczedzisz sobie wydatku pozniej zmieniajac
z 1.5. Chyba ze nie planujesz wiekszych przerobek.
2) Pomysl ktory wskaznik jest Ci najbardziej potrzebny( wedlug mnie wiesz jaki)
3)Zawsze mozesz sobie kupic dwa![]()
4)Nie powielaj bledu tonnego kupujac wskaznik 1.5 patrz punkt (1) (sorry tonny nie moglem sie powstrzymac![]()
![]()
)
5) Ja nie lubie sie czepiac tylko lubie polemizowac a co za tym idzie dowiadywac sie nowych rzeczy
pozdrawiam
Powiedz po co mi wskażnik do 2.0 bara?? jak ładuje 1.1-1.2 w peakuda3 napisał(a):4)Nie powielaj bledu tonnego kupujac wskaznik 1.5 patrz punkt (1) (sorry tonny nie moglem sie powstrzymac![]()
![]()
)
pozdrawiam
No taki jest planda3 napisał(a):Tonny czyzbys przechodzil to obozy PD??![]()
![]()
A co VAG pokazuje?? Jak juz wszczesniej pisałem wazne jest miejsce montazu i wpiecia sie miedzy IC a EGRda3 napisał(a):Co do wskaznika kolega ma taki sam wskaznik jak ty na seryjnej sprezarce i brakuje mu skali
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości