Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zgasł podczas jazdy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zgasł podczas jazdy

Postprzez tomi130 » 26 lutego 2012, 10:30

Witam i problemów ciąg dalszy. Jestem posiadaczem Leona 2,0 l disel automat. Wczoraj byłem na wymianie oleju w skrzyni w aso. Dzisiaj rano ładnie odpalił, przejechałem ok 4km i przy hamowaniu na światłach zgasł i nie odpali. Kontrolka od pedału hamulca działa, nie pojawił się żądny błąd na wyświetlaczu. Macie jakiś pomysł bo ją zaraz zwariuję, a mam go dopiero 4 dni
tomi130
Stella
Stella

Auto: Leon

Reklama

Re: Zgasł podczas jazdy

Postprzez wgi » 26 lutego 2012, 10:33

podpiąć pod kompa
Powered by cs
wgi
Sympatyk LeonClub

Auto: a3 sb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez tomi130 » 27 lutego 2012, 19:45

No chyba będę musiał kupić ten kabelek i wozić go razem z laptopem :-P . Jest ktoś może z krakowa i się gdzieś kręci i ma czas.

-- 27 lutego 2012, 18:06 --

Czy ktoś orientuje się gdzie jest przekaźnik pompy,jaki jest jego symbol
bo pokazuje błąd zwarcia przekaźnika pompy ?? Ewentualnie czy ktoś posiada schemat bezpieczników i przekaźników

-- 27 lutego 2012, 19:45 --

wgi napisał(a):podpiąć pod kompa
Pojawił nam się błąd P1501 błąd przekaźnika pompy zwarcia z masą
tomi130
Stella
Stella

Postprzez adamek55 » 27 lutego 2012, 20:15

Trochę inny przypadek:
Tydzień temu mój też zgasł podczas jazdy... 0 błędów na kompie, wszystko niby okej, pompa paliwo podaje i nie gada... zaciągnąłem do mechanika a on się pyta kiedy filtr paliwa zmieniałem - no jakieś 2 lata temu... odpalili go przy pomocy środka do czyszczenia tapicerki plak, pociągnął paliwo i odjechałem. Wymieniając filtr miałem okazję popatrzeć co tankuje się na naszych markowych stacjach...
adamek55
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1P

Postprzez oczkolek » 27 lutego 2012, 20:30

Proponuje poszukać trochę na forum i przeczytać to viewtopic.php?f=43&t=21116&hilit=zgas%C5%82+podczas+jazdy Sprawa co prawda dotyczy 1M ale wydaje mi się że warto poszukać i poczytać forum zanim zada się takie pytanie.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez tomi130 » 5 marca 2012, 07:03

U mnie nie działa pompa paliwa , jest sprawna bo została sprawdzona tylko prąd nie jest do niej podawany. Potrzebuje dowiedzieć się gdzie jest przekaźnik w leonie jaki ma numer by najpierw wykluczyć jego. Czy wie ktoś jak jest oznaczony i gdzie się znajduje.

-- 4 marca 2012, 22:00 --

adamek55 napisał(a):Trochę inny przypadek:
Tydzień temu mój też zgasł podczas jazdy... 0 błędów na kompie, wszystko niby okej, pompa paliwo podaje i nie gada... zaciągnąłem do mechanika a on się pyta kiedy filtr paliwa zmieniałem - no jakieś 2 lata temu... odpalili go przy pomocy środka do czyszczenia tapicerki plak, pociągnął paliwo i odjechałem. Wymieniając filtr miałem okazję popatrzeć co tankuje się na naszych markowych stacjach...
problem zalatwiony, może i glupi ale zwiazany z bezpiecznikiem od pompy. Auto smiga jak nowe :mrgreen:
Jutro wam podam na którym. Miejscu jest przekaznik od pompy i jaki ma symbol. Bo napewno wyglada inaczej niz typowe spekazniki ktore widziałem

-- 5 marca 2012, 07:03 --

Tak jak obiecywałem, miejsce przekaźnika od pompy to J17 - numer przekaźnika (449) .
tomi130
Stella
Stella

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel