Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
toma86 napisał(a):Ja już nie mam sił. Po każdym myciu mam coraz wiecej rys na samochodzie.
kociu napisał(a):Powiedzcie mi czy w ogóle potrzebne mi pasty 3M z zielonym i zółtym korkiem (myślałem też o Megs UC i Swirlx, albo te co są dostępne z polerką Sholla)
kociu napisał(a):czy da radę usunąć wszystkie rysy Cleanerami z pkt 3 ?
kociu napisał(a):Najpierw polerujemy samochód a później jedziemy z Dodo a potem SRP czy bez różnicy to jest?
2,3kg to waga maszyny, a 5 kg to prawdopodobnie waga, do obliczania ceny paczki, pewnie jest kategoria "do 5kg". Jakby maszyna ważyła 5 kg to nikt by jej nie kupił. Das 6 jest maszyną DA, więc korektę na poziomie 90% będzie ciężko osiągnąć, ale do odświeżenia lakieru będzie w sam raz, a jak Ci się znudzi to używkę sprzedasz w 3 minutykociu napisał(a):niektóre źródła podają wagę polerki DAS6 5kg a niektóre 2.3 kg
Mateo napisał(a):A możesz podać namiar na jakąś rotacje za 200 pln ?
Tasaq napisał(a):może z tym 200 przesadziłem, ale za 250zł masz np tutaj
bubolak napisał(a):Co do past, to ja akurat testuje system Menzerny i jest porównywalny z 3M i jest 2 stopniowy, co oszczędza dużo czasu (i kasy).
bubolak napisał(a):FG500 i FF3000.
neostar napisał(a):pierwsze mycie, usunięcie smoły, drugie mycie, glinka, trzecie mycie, korekta lakieru (polerka), IPA (usuniesz wypełniacze z past polerskich i zobaczysz faktyczny stan lakieru), mycie, cleaner, wosk, banan na twarzy
woojt napisał(a):Ostatnie pytanie: jakich wymiarów jest pomarańczowa mikrofibra jan niezbędny, która nadaje się do osuszania auta?
Szampon- Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner ; NXT Generation Car Wash ; NXT Generation Car Wash
Na Rysy- Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner ; SwirlX
Politura-Deep Crystal Polish
Glinka-Smooth Surface Clay Bar Replacement
Wosk- tu nie mam pojęcia
Plastki czarne wewnętrzne / zewnętrzne- nie mam pojęcia
Tapicerka-dywaniki - coś aby wyciągnąć kolor
Akcesoria- mycie, osuszanie,nakładania wosku,politury
Seba napisał(a):woojt na innym forum? UC nic nie wskórasz sensownego.
bubolak napisał(a):Meguiars Ultimate Compound
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości