transit_master napisał(a):Nie przesadzaj. Stwierdzam fakty.
No Panowie mamy tu eksperta, normalnie lokalne ADAC

To nie fakty to Twoje subiektywne odczucia ..............

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
transit_master napisał(a):Nie przesadzaj. Stwierdzam fakty.
transit_master napisał(a):Tracer2, widać nigdy nie jeździłeś samochodem z dobrym hamulcem. Tyle ode mnie. Dalsze dyskusja nie ma sensu.
Dokładnie tak. A Ty idz dalej się jarać ATE Ceramic.Tracer2 napisał(a):Ty wszysko wiesz najlepiej.Na kazdy temat
Nie hamujeTracer2 napisał(a):hamuje ATE Ceramic
Z bólem serca ale pierwszy raz musze się z Tobą zgodzićflorek napisał(a):Ate Ceramic po za "nie pyleniem" to nic nie dają, akurat udało mi się przetestować je w weekend. Nie warte ceny.
florek napisał(a):Ceramiczne klocki niestety po zagrzaniu ich robią sieczkę z tarczy więc jak wyjedzie jakiś wam TIR i dacie w palnik ostro to nie zdziwcie się pewnego dnia jak Tarcze będą po prostu do wymiany.
Mateo napisał(a):Koledzy nadszedł czas że muszę wymienić hamulce przód w mojej Cuprze R 1M 323 mm. Co na ta chwilę polecacie dobrego, żeby dobrze hamowało, wyglądało.
sebastianss1 napisał(a):na allegro masz duży wybór
florek napisał(a):oczko82, jak zdecydujesz się na kupno EBC niech od razu dadzą tobie podkładki antywibracyjne, ja musiałem montować bo piszczały kloce.
oczko82 napisał(a):Nie chcę wyrzucić pieniędzy (jakie by one nie były) w błoto.
oczko82 napisał(a):No właśnie...chcę hamować. Tylko jak się odnieść do wypowiedzi osób piszących/mówiących jak Ty micbar0405, do osób mówiących/piszących (nie tylko na tym forum), że są zachwycone i że są zadowoleni z działania ATE PD + ceramiki...? Skąd tak różne wypowiedzi... Nie chcę wyrzucić pieniędzy (jakie by one nie były) w błoto.
micbar0405 napisał(a):bo raczej te lekkie wycięcie jest dla ozdoby a nie dla poprawy hamowania
florek napisał(a):Ate Ceramic po za "nie pyleniem" to nic nie dają, akurat udało mi się przetestować je w weekend.
orazswierg napisał(a):Tarcze ATE PD lepiej wyglądają, ale czy są lepsze? Nie sądzę, miałem je w poprzednim aucie i jedyna zmianą jaką zauważyłem był większy hałas podczas hamowania.
micbar0405 napisał(a):ate pd to praktycznie to samo co zwykłe ate bo raczej te lekkie wycięcie jest dla ozdoby a nie dla poprawy hamowania.
wszystko wyjaśniałem wyżej, pamiętajcie by nie mylić klocków ceramicznych na USA a na UE - skład tych klocków całkowicie się różni..micbar0405 napisał(a): co do ATE Ceramic to zastanów się czy chcesz hamować czy nie myć felg
micbar0405 napisał(a):Podobnie dużo ludzi chwali sobie tarcze firmy ATM MIKODA są naprawdę tanie nacinane i nawiercane zaje**cie się prezentują ale no niestety na pewno nie wytrzymają tyle co Brembo, ATE, czy Bosche.
sebastianss1 napisał(a):wszystkie rodzaje nawiercanych tarcz sa dobre napewno dużo lepsze niż zwykłe
to ATE są nawiercane ?:)sebastianss1 napisał(a):atm mikoda robi też dla grubych aut z reszta był swego czasu program na tvn .Brembo sa robione w polsce i nie widze roznicy miedzy brembo a mikoda smiem twierdzic ze lepsze sa tarcze mikoda nawiercane niz zwykle brembo .Ate nacina i naw sa napewno duzo duzo lepsze niz zwykle
sebastianss1 napisał(a):ale ty duże ceny jakies mówisz bo... czasem sa razem komplety w zestawach
http://allegro.pl/ate-power-disc-tarcze ... 91808.html
http://allegro.pl/ate-tarcze-powerdisc- ... 00725.html
florek napisał(a):na tych co jeździłem ATE CERAMIC rewelacji nie było ale to moja opinia,
florek napisał(a):aktualnie kolega jakiś czas temu je reklamował bo piszczały podczas skręcania, czasami świstały na prostej. Ja swoje też reklamowałem (to samo zjawisko), mówił że wina może leżeć po stronie podkładek antywibracyjnych.
florek napisał(a):agin, wierz sobie w co chcesz, z kimś już pisałem w tej sprawie na forum PW, ja nie załatwiałem reklamacji tylko sprzedawca więc ja nie mam pisma, dopłaciłem i wziąłem lepsze klocki z którymi nie mam żadnych problemów tak więc nie dochodziłem gdzie leży wina. Dodam jeszcze że piszczały tylko z jednej strony a czyszczenie nic nie pomagało.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości