Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
niedzwiedz11 napisał(a):a jak to zrobić? narazie odlaczylem na chwile akumulator i zresetowalem przy manetce kierownicy...
Mirczas napisał(a):Wcześniej komp pokazywał 0.7l/h czasami 0.8 ale to baaardzom żadko. Teraz po rozgrzaniu(na zimnym dalej 0.7l/h) pokazuje 1l/h chwilami 1.1l/h. Zwiększonego zużycia paliwa nie zauważyłem.
no własnie o to chodzi że nic kompletnie nie było robione. Dlatego jestem zdziwiony że tak "nagle" wartości się zmieniły.sleeper napisał(a):Wymiana rozrządu, szklanek?
Mirczas napisał(a):Z 3 tygodnie temu na chwilowym spalaniu na wyświetlaczu zauważyłem jego wzrost na biegu jałowym na wolnych obrotach. Wcześniej komp pokazywał 0.7l/h czasami 0.8 ale to baaardzom żadko. Teraz po rozgrzaniu(na zimnym dalej 0.7l/h) pokazuje 1l/h chwilami 1.1l/h.
mam nadzieję że o to chodziło? http://vaglog.rtnet.pl/misub123_29168.htmlMarcin_TDI napisał(a):sprawdź jaką masz wartość w bloku 004 - 4te okienko (oczywiście w silnik 01)
Marcin_TDI napisał(a):zobacz też 013 i 023
nic nie powinno kolego florek, . Komp może pokazywać od 0.5-1.2 i to ponoć się mieści w normie.florek napisał(a):powinno być 0,5
ekonomiczniejsza jest "5" za mała prędkość na "6". Duszenie silnika i spalanie większe.kobzyr napisał(a):Trasa głownie 100-110
lub z pędem wiatruborowa napisał(a):hyba, że w ogóle z górki
a ja w takie bajki nie wierze. Musiałby to być tor, ta sama prędkości tp. Za duzo czynników.jędrek napisał(a):Mi na verwie pali wiecej o jakis 0,7 l.Niz na ultimate
jędrek napisał(a):transit ja mowie o wskazaniach komp.W realu nie sprawdzalem nigdy.Ale ze lepiej sie odpycha na ultimate jestem przekonany bo odczowam to
luz.jędrek napisał(a):transit ja mowie o wskazaniach komp
w jakimś TSI itp wymagającym lepszej wachy może i tak ale w dieslu...jędrek napisał(a):Ale ze lepiej sie odpycha na ultimate jestem przekonany bo odczowam to
mr napisał(a):Czesc,
nie chce zakładać nowego tematu dlatego troszkę... odgrzejęmam pytanie odnoście tego co pokazuje komputer tzn. u mnie jak jade jest np. 15 L / KM, co to oznacza, bo chyba nie 15l na 100km - przy jeździe ze stałą prędkością (silnik 2.0 tdi 170 przy altei).
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości