Cześć, mam takie pytanie, co sądzicie o zakresie programu pogwarancyjnego EXCELLENTE Seata, czy warto do niego przystępować, czy też niekoniecznie? W moim przypadku na 2 lata program ten kosztowałby 1049zł. Proszę o opinie.
Z tego co ja się orientowałem to nie wszystkie serwisy seata do tego przystąpiły i że gwarancja obejmuje tylko niektóre elementy, np. skrzynie obejmuje ale już sprzęgła z dwumasem nie i td.
Sprzęgła i docisku nie obejmuje dwumas obejmuje ale problem jest inny ze mają rzeczoznawce i ten program nie obejmuje ŻADNYCH elementów wyeksploatowawszy inaczej mówiąc zużytych. A jak wszyscy wiemy podczas użytkowania samochodu zużywa się wszystko ja teraz walczę o koło dwu masowe bo mam rozwalone nie spełnia zadania a oni twierdzą ze jest wyeksploatowane bo niema uszkodzeń z przyczyny zewnętrznej jak w skrzyni pęknie zębatka to powiedzą ze się wyeksploatowała tak samo z turbo i innymi rzeczami.
Nie wiem jak sprawa wygląda teraz, może robią większe problemy, bo program może im straty zaczął przynosić, ale ja w ubiegłym roku w ramach Excellente wymieniłem turbinę w 2.0 BKD, cena w ASO łącznie z robocizną 6300 PLN ! Myślę ze 1050zł wydane na Excelenta już zwróciło mi się z nawiązką