grzybek napisał(a):jak okazjonalnie na tor a w wiekszosci do jazdy na codzien to wybor moim zdaniem niezly
lepsze beda na mokrej drodze niz RSR ale rewelacji po deszczu nie oczekuj i nie szalej od razu
poprostu na mokrym na nowo uczysz sie auta
No to się właśnie porządnego deszczu w końcu doczekałem

Generalnie pierwsze wrażenia z jazdy na Kumho KU36 Ecsta XS są bardzo pozytywne. Na suchym ciepłym asfalcie jest genialnie, trakcje trudno nawet na dwójce zerwać (FWD 400 Nm), do tej pory (na RE50 (OEM), GSD3, CSC3) dopiero na trójce można było cisnąć pedał gazu bez opamiętania. Co do jazdy po mokrej nawierzchni jestem bardzo mile zaskoczony, wcale nie jest źle (trochę się tego obawiałem), powiedział bym nawet że jest dobrze. Z gazem w takich warunkach obchodzić się trzeba ostrożnie, ale do normalnej jazdy jest naprawdę ok. Wady? Na razie jest jedna,
pkonrad dobrze przewidział, jest dość głośno. Najbardziej jest to odczuwalne przy 70-80 km/h, przy większych prędkościach szumy charakterystyczne dla 1P biorą górę. Sam dźwięk opon jest dość niski i niebyt uciążliwy (po jednym dniu się przyzwyczaiłem). I generalnie przy tym typie opon nikt bezgłośnej jazdy chyba się nie spodziewa. Na razie tyle, z czasem pewnie coś więcej napiszę. A, jeszcze jedno, wyglądają obłędnie