Bo to może odstraszyć potencjalnych chętnych.Więc konkrety Panie konkrety.florek napisał(a):się słyszy
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Bo to może odstraszyć potencjalnych chętnych.Więc konkrety Panie konkrety.florek napisał(a):się słyszy
rozwiń myśl. Co się z czym dzieje?bolek80 napisał(a):przy kilku intensywnych hamowaniach może być zle
bolek80 napisał(a):Tak powiedział mi doradca na brakes.pl.Coś się dzieje z materiałem ciernym.Ja nie rozwinę tej myśli bo za słabo techniczny jestem.Ogólnie zwykłe tarcze + takiego typu klocki=złe połączenie chyba,że ktoś jeździ przeciętnie i nie nadużywa hamulców.
florek napisał(a):Max_leo napisał(a):Witam. Potrzebuję rady jakie klocki na tył wybrać. Ważne to żeby nie pyliły bardzo mocno?![]()
Do wyboru:
TRW - 85zł
Ferrodo - 92zł
Bosch - 74zł
Valeo - 65zł.
te które podałeś wszystkie pylą, możesz spróbować ATE CERAMIC ale są holernie drogie.
EBC Green polecam gorąco.
A z tych co podałeś to TRW, jeśli jeździsz spokojnie to nie ma co inwestować i takie tobie wystarczą.
adziami napisał(a):tarcze 420 złotych, a klocki uwaga ! 190 złotych cały komplet gościom się chyba po**bały nazwy i mi sprzedali po cenie normalnych
tu masz odpowiedź dlaczego cena jest jaka jestadziami napisał(a): tylko minus - nie mają czujnika i trza było robić obejście
Carlos napisał(a):Za te same klocki rok temu płaciłem jakoś 210zł ale z czujnikiem u leem'a, koszt tarczy 280mm nie pamiętam już
adziami napisał(a): cholera a myślałem że gadałeś o 2 sztukach
borowa ma właśnie taki zestaw, dociera, głaszcze jak może i póki co to jaj nie urywa oj nie. Lepiej moje TRW kleją niż jego ceramiki z PD'kami. No ale...poczekajmy jeszcze trochę.adziami napisał(a):dziś pierwszy dzień przejeździłem na ate pd i klocach ceramicznychno powiem że powolutko je docieram ale różnica jest kolosalna ! ceramiki kupiłem w dobrej cenie tylko bez czujnika
transit_master napisał(a):borowa ma właśnie taki zestaw, dociera, głaszcze jak może i póki co to jaj nie urywa oj nie. Lepiej moje TRW kleją niż jego ceramiki z PD'kami. No ale...poczekajmy jeszcze trochę.adziami napisał(a):dziś pierwszy dzień przejeździłem na ate pd i klocach ceramicznychno powiem że powolutko je docieram ale różnica jest kolosalna ! ceramiki kupiłem w dobrej cenie tylko bez czujnika
koledze adziami hamuje "od razu" lepiej a BoroBoro dociera. To nie kwestia zawiasu. Robiliśmy przesiadke bo byłem ciekawy i... kupa jak dla mnie.marcink79 napisał(a):Taki zestaw z PD powinien odczuwalnie lepiej hamować
transit_master napisał(a):Założe taki zestaw niebaem do siebie i zobaczymy w tedy, ale coś czuję że to jeden wielki pic na wodę.
dobra. Tylko choćby minimalna poprawa w hamowaniu powinna być a tutaj nic. No ale oki. Założę do siebie to zobaczymy. Może Twoje padło po prostu nie hamuje bo nie jedzieborowa napisał(a): 200km od wymiany to wiesz...
Lechu1777 napisał(a):Witam,
jakie klocki założyć do Leonka 1M, jeżeli jeżdżę dynamicznie, ale nie hamuje na pałe i cudów mi nie trzeba. Żeby hamowały chociaż tak dobrze jak normalny zestaw (nawet nie wiem jaki to jest), ponieważ te które były jak kupiłem auto już powoli kończą swój żywot. Nie chce kupić dziadostwa, ale też nie chce bez sensu wydawać 400zł na super klocki, których mi nie potrzeba. Autko to 1.9TDI AGR 90KM, więc nie mam nawet do czego najlepszych klocków pakować. Troche mam mętlik, ponieważ na aukcjach allegro nie pokazują, że klocki są do AGR, a wszystkie inne 1.9TDI są wymienione.
Pozdrawiam
Lechu1777
http://allegro.pl/klocki-ate-ceramic-pr ... 54807.html
Czy te klocki będą OK? Jeszcze 200zł za 4 klocki mogę dać.
http://allegro.pl/klocki-ferodo-tyl-sea ... 64754.html
Te są dużo tańsze, ale proste pytanie: czy warto dać za ATE Ceramic 2x tyle? Nie zmieniam tarcz, nie przerabiam hamulców na większe.
adii100 napisał(a):coś tanie te klocki jak pod tarcze 312...Lechu1777 napisał(a):Witam,
jakie klocki założyć do Leonka 1M, jeżeli jeżdżę dynamicznie, ale nie hamuje na pałe i cudów mi nie trzeba. Żeby hamowały chociaż tak dobrze jak normalny zestaw (nawet nie wiem jaki to jest), ponieważ te które były jak kupiłem auto już powoli kończą swój żywot. Nie chce kupić dziadostwa, ale też nie chce bez sensu wydawać 400zł na super klocki, których mi nie potrzeba. Autko to 1.9TDI AGR 90KM, więc nie mam nawet do czego najlepszych klocków pakować. Troche mam mętlik, ponieważ na aukcjach allegro nie pokazują, że klocki są do AGR, a wszystkie inne 1.9TDI są wymienione.
Pozdrawiam
Lechu1777
http://allegro.pl/klocki-ate-ceramic-pr ... 54807.html
Czy te klocki będą OK? Jeszcze 200zł za 4 klocki mogę dać.
http://allegro.pl/klocki-ferodo-tyl-sea ... 64754.html
Te są dużo tańsze, ale proste pytanie: czy warto dać za ATE Ceramic 2x tyle? Nie zmieniam tarcz, nie przerabiam hamulców na większe.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość