Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
stm75 napisał(a):To teraz ja. Nasuwa mi się takie pytanie po przeczytaniu wszystkich informacji tutaj: czy jeżeli nie działa mi brzęczyk od świateł ani kopertówka w drzwiach kierowcy to jest to ów owiany legendą mikro styk zamka centralnego ? Dodam, że u mnie samochód zamyka się i otwiera na wszystkie możliwe warianty i nie mam z tym żadnych problemów (kluczyk, przycisk). Oświetlenie wnętrza po otwarciu drzwi również działa OK. Mam TS z 2005 roku. Ma ktoś jakiś pomysł, myśl, ideę ?
untaztood napisał(a):Żeby dostać się do zamka należy zdjąć tapicerkę drzwi,
nie odłączając regulacji szyby należy ją opuścić na taką wysokość, aby były widoczne śruby przez gumowe zaślepki,
odczepić wszystkie kostki, a także linkę klamki wewnętrznej,
odkręcić szybę, która trzyma się na dwóch śrubach "10",
wysunąć górą szybę, przechylając ją na bok,
przy śrubach zamka luzujemy śrubę torx (która jest pod zaślepką) a następnie usuwamy (ręką, nie śrubokrętem!) wkładkę, lub zaślepkę,
odkręcamy wszystkie śruby trzymające blachę, zaczynając od dolnych,
zostawiając dwie - trzy śruby górne, odkręcamy zamek z profilu drzwi,
odkręcamy pozostałe śruby blachy, następnie bierzemy ją maksymalnie do góry, żeby wyszły dolne prowadnice szyby,
wyciągamy razem z blachą zamek.
Odłączamy linki, najlepiej za wczasu fotografując sposób ich mocowania (zwłaszcza klamki wew.)
Martinus1985 napisał(a):untaztood napisał(a):Żeby dostać się do zamka należy zdjąć tapicerkę drzwi,
nie odłączając regulacji szyby należy ją opuścić na taką wysokość, aby były widoczne śruby przez gumowe zaślepki,
odczepić wszystkie kostki, a także linkę klamki wewnętrznej,
odkręcić szybę, która trzyma się na dwóch śrubach "10",
wysunąć górą szybę, przechylając ją na bok,
przy śrubach zamka luzujemy śrubę torx (która jest pod zaślepką) a następnie usuwamy (ręką, nie śrubokrętem!) wkładkę, lub zaślepkę,
odkręcamy wszystkie śruby trzymające blachę, zaczynając od dolnych,
zostawiając dwie - trzy śruby górne, odkręcamy zamek z profilu drzwi,
odkręcamy pozostałe śruby blachy, następnie bierzemy ją maksymalnie do góry, żeby wyszły dolne prowadnice szyby,
wyciągamy razem z blachą zamek.
Odłączamy linki, najlepiej za wczasu fotografując sposób ich mocowania (zwłaszcza klamki wew.)
Po co to piszesz ?
totsie napisał(a):otsie » 17 kwi 2012, o 23:39
Witam podrzuci ktos manual całej operacji z dostaniem sie do zamka?? byłbym wdzięczny bo jutro sie zabieram do wymiany:)
Martinus1985 napisał(a):Panowie mam taki problem.
Światełko w lampce w podsufitce raz działa a raz nie. Jak działa to świeci lampka w podsufitce i w drzwiach, ale wtedy nie świeci w drzwiach pasażera przednich. Czy to oznacza, że w tamtych drzwiach padł zamek
Proszę o pomoc.
darq12 napisał(a):A jakie masz zarowki w drzwiach i podsofitce? Oryginalne czy diody?
darq12 napisał(a):A jak sie nie pali to auto po czasie sie zamknie czy nie?
darq12 napisał(a):Chodzi mi o to czy jak zamkniesz auto z pilota i otworzysz je z pilota i otworzysz drzwi pasazera klamka i ta lampka w drzwiach w tym mamecie nie bedzie swiecila to czy auto po 30 sekundach sie zamknie samoczynnie.
kmlbgck napisał(a):Istnieje możliwość przełożenia tej całej elektroniki, odpowiadającej elektrycznemu sterowaniu, ze starego zamka do tego nowego?
darq12 napisał(a):Ja mam inny problem, niedawno mechanik wymieniał mi zamek w drzwiach kierowcy i teraz te drzwi się nie zamykają z pilota (rygiel ani drgnie). Kluczykiem zamykają się dopiero po przekręceniu go do samego końca (pozostałe drzwi zamykają się wcześniej). czy przypadkiem nie założony został zamek mechaniczny? Macie jakieś pomysły?
krysbi90 a nie jest to przypadkiem tzw. domykanie drzwi (czy coś w tym stylu). U mnie jest ten efekt niezależnie od tego czy kluczykiem czy pilotem zamykam.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości