Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dawido045 napisał(a):Witam . 19.tdi jezdze juz trzy miesiace na sztywnym kole i jak narazie nic sie nie dzieje . napewno jest roznica odczuwalna w jezdzie ale idzie sie przyzwyczaic
jarcyn napisał(a):nie jednomas tylko sztywne koło![]()
i po co jakieś kombinacje z tym związane(zabieklanie??? czy wyważanie
? )
o co ci konkretnie chodzi ?
zmieniłeś sprzegło czy bedziesz zmienial ?
troche informacji już jest na forum , wystarczy kilknąć pare razy myszką i poczytać ...
damianos89 napisał(a):Czy przebieg blisko 200 tys. km. jak na używane sztywne koło zamachowe (jednomasowe) to dużo, czy można spokojnie brać? Jest już zabielone (wyczyszczone). Mogę od razu kupić śruby używane, ale może rzeczywiście lepiej nowe w ASO, orientuje się ktoś ile w ASO może kosztować zestaw 12 potrzebnych śrub?
damianos89 napisał(a):Dziękuje za odpowiedziTo rzeczywiście nie opłaca się chyba kupować używanych śrub, tylko nowe. A sprzęgło raczej skłaniałem się ku temu od G60, niż VR6, gdzieś wyczytałem, że sprzęgło G60 spokojnie daje rade nawet ponad 400 Nm momentu, a nie wydaje mi się, żebym mógł osiągnąć jeszcze więcej nie takim bardzo dużym nakładem kosztów z silnika AXR
W grę w przyszłości wchodzi wymiana turbiny, może wtrysków, teraz mam 338 Nm. Podobno także VR6 może być głośniejsze i trudniejsze w zamontowaniu
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości