Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Penny1 napisał(a):O stabilizatorach myślałem też , eibacha na przód i na tył pod belkę
HRABIA napisał(a):Paul jak miałeś cięte sprężyny , to chwała Bogu że zmieniłeś na eibacha... ..uff co za pomysły ciąć sprężyny, przecież tracą swoje właściwości wtedy i są niebezpieczne...
KriSSo napisał(a): Seryjna sprężyna z czasem siada i może się tak złożyć, że auto na eibachu siedzi tak, jak na serii z przebiegiem 150 kkm, chociaż ...... też nie aż tak.
To nie założenie eibacha powoduje podniesienie się samochodu , tylko siła rozprężająca w amortyzatorach wysokociśnieniowych , takie są na pewno Bilstein B6, B8 , one to mają szczególnie dużą siłę rozprężania i ciężko je ugiąć, dlatego na nich może pójść w górę samochód 10-15mm.KriSSo napisał(a):Ciekawe zjawisko z tym "pójściem w górę" na Eibachu. Jaki zatem sens założenia sprężyn obniżających, jeśli powodują podniesienie samochodu ?![]()
![]()
![]()
Producent podaje obniżenie w stosunku do auta zupełnie nowego. Może w tym jest problem? Przy jakich przebiegach wkładacie te sprężyny? Seryjna sprężyna z czasem siada i może się tak złożyć, że auto na eibachu siedzi tak, jak na serii z przebiegiem 150 kkm, chociaż ...... też nie aż tak.
Penny1 napisał(a):jeden z nich , ten co chodzi trochę ciężej , ma lekko wgięty i przytarty na krawędzi talerzyk pod spreżynę , tak jakby będąc w
REV napisał(a):Przecież to jeszcze pójdzie w dól i to sporo
Penny1 napisał(a):Co do twardości , w ogóle nie jest tak jak pisał wyżej Florek, że ultr SN jest dużo bardziej miękkie od B6 - ultr SN jest co najmniej tak samo twarda jak B6 ( które z pro kitem ujeżdża kolega w golfie 4 ) , więc mam porównanie.
PaVLo napisał(a):Dzieki za odpowiedz ale i tak dla swietego spokoju cos bede kombinowal
HRABIA napisał(a):podziel się tym co będziesz brał pod uwagę, Twoje parametry maszyny na pewno potrzebują czegoś lepszego niż TS, a sens jest zmian bo nawet jeśli eibach nie zejdzie aż tyle ile byś chciał optycznie, to na pewno dużo lepiej będzie pracował z amorem pokroju kyb ultra SN, to też ma przecież znaczenie
paul78 napisał(a):Nie wiem jak ale całosć sie u mnie powoli układazeszło jakies 10 mm jak na początek jest ok ale wciaz twardo
paul78 napisał(a):Penny1, a ogólnie z komfortu i innych detali jesteś zadowolony?
IroN_87 napisał(a):dominik082, Eibach pro kit +B8 i przód źle stoi. Tylko ja mam 4x4 i moje sprężyny są do większego obciążenia i pewnie na sprężynach z ośki lepiej by siadł.
HRABIA, Bilstein B8
HRABIA napisał(a):koni str.t + springi koni sport że przód troszke większy prześwit miał niż tył
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości