Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Xargo napisał(a):rezulteo opony napisał(a):Witamy,
Czy posiadany i za razem szukany rozmiar to 205 55R16 91W ? Jeśli nie to proszę napisać jaki i coś doradzimy
Rezulteo
Witam, Tak dokładnie szukany rozmiar to 205 55 R16, szczerze, to dalej nie znam się na tych oznaczeniach jak ww np "91W", jestem dopiero początkującym kierowcą i no nie miałem okazji się zainteresować, nie jeżdżę samochodem dużo, ponieważ jeszcze się uczę, a jeżeli jeżdżę to w nie dalekie odległości w większości po mieście, i bardzo bym prosił o doradzenie opon które bym mógł założyć w rozsądnej cenie
Z góry już bardzo dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
HRABIA napisał(a):uniroyal rainsport od zawsze dobra opona, pewny sprawdzony zakup, dobrze się spisuje w każdych warunkach
o ile na mokrym są dobre, to w lecie na suchym tak miękną, że szybsza jazda w winklach staje się walką o przetrwanie...
wrobelt napisał(a):Zobacze te Rikeny co to jest.
jocker napisał(a):mam pytanie odnośnie opon TOYO Proxes T1R 225/45R17
jak z ich żywotnością i hałasowaniem?
zydek napisał(a):Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat takich opon: http://moto.allegro.pl/nowe-opony-yokoh ... 11986.html
Czy ktoś miał z nimi styczność i może coś więcej powiedzieć.
Planuje zakupić na lato i zastanawiam się czy właśnie te yokohamy czy toyo.
wrobelt napisał(a):Na lato mam felgi 17 cali obecne oponki już się skończyły i mam pytanko, czy do kwoty około 1200 zł dam radę znaleźć nowe opony, ale żeby nie były chińskie. Jak już będzie taka potrzeba do końca sezonu zimowego dozbieram funduszy. Silnik 1.6 śmigam z normalnymi prędkościami pół na pół miasto/trasa.Obecnie jeździłem na bridgestone potenza re050a 205/45r17 i szukam opon w podobnym rozmiarze. Przeglądam co raz allegro, ale jakoś do tej pory nic nie wpadło w oko i czy może znacie jakieś inne miejsca gdzie mógłbym znaleźć coś sensownego.
zydek napisał(a):Co myślicie, które z poniższych wybrać:
- Michelin Pilot Sport 3
- Yokohama Advan Sport
- Yokohama Neova
- Toyo T1R
- Continental ContiSoprtContact 5
- Bridgestone Potenza Adrenalin
zydek napisał(a):Kryterium ogólne, potrzebuję oponę do jazdy na co dzień o sportowym charakterze.
Tak na prawdę na tą chwilę zastanawiam się pomiędzy Toyo T1R i Bridgestone Potenza Adrenalin no chyba, że Wy macie jakąś propozycję i sugestie.
HRABIA napisał(a):napiszcie wrażenia po 200-300km po założeniu
zydek napisał(a):Kryterium ogólne, potrzebuję oponę do jazdy na co dzień o sportowym charakterze.
Tak na prawdę na tą chwilę zastanawiam się pomiędzy Toyo T1R i Bridgestone Potenza Adrenalin no chyba, że Wy macie jakąś propozycję i sugestie.
bubolak napisał(a):Na przyszły sezon muszę kupić nowe opony, bo przednie letnie przejechały już 2 sezony i zostało ich mało. Tylne są ok, zeszło może 1,5-2mm. Teraz pytanie czy kupować takie same opony, czy jakieś inne? Nie chodzi mi o kwestie finansowe, tylko przetestował bym coś nowego (lepszego). Obecnie mam Falkeny 452 225 na 18" chyba XL. Zastanawiam się nad CSC3/5/Pzero/Potenza. Czy te lepsze zakładać na tył, czy na przód jeśli już? Nie pytam o model, tylko o rozwiązanie.
powe88 napisał(a):Chciałbym kupić 4 nowe opony 195/65R15 dysponuje budżetem 850zł.
Zwracam się z prośbą o wybranie odpowiedniego ogumienia do
moje styl jazdy, jest spokojny max do 180km\h(rzadko) jazda po krótkich odcinkach (raczej dziurawa droga) miasto prawie w ogóle.
Wymagam od opony by była cicha i zapewniała przyczepność na mokrej nawierzchni.
Przeglądając duży rynek opon trafiłem na FULDA ECOCONTROL HP 91H opinii wynika ze jest w porządku. Co wy o niej myślicie
Chciałbym usłyszeć jeszcze jakiś propozycje.
bubolak napisał(a):Na przyszły sezon muszę kupić nowe opony, bo przednie letnie przejechały już 2 sezony i zostało ich mało. Tylne są ok, zeszło może 1,5-2mm. Teraz pytanie czy kupować takie same opony, czy jakieś inne? Nie chodzi mi o kwestie finansowe, tylko przetestował bym coś nowego (lepszego). Obecnie mam Falkeny 452 225 na 18" chyba XL. Zastanawiam się nad CSC3/5/Pzero/Potenza. Czy te lepsze zakładać na tył, czy na przód jeśli już? Nie pytam o model, tylko o rozwiązanie.
Genocider napisał(a):Ja mam takie pytanie:
Kupiłem samochód który ma na lato założony chiński badziew ( Starfire ) z tego co pamiętam. Opony z tyłu są prawie nowe dlatego chciałbym kupić 2 nowe opony na przód, aby dobrze mi kleiły, myślę nad Toyo T1R.
Czy to będzie w czymś przeszkadzać jak będą 2 takie i 2 inne opony ?
rezulteo opony napisał(a): Oczywiście opony bardziej zużyte powinny pójść na tył
grzybek napisał(a):to dlaczego koncerny oponiarskie zalecaja bardziej zużyte na przód?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości