Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
misiek_t napisał(a):#2
Rear view mirror, interior anti dazzle, for vehicles with rain sensor/adjustable electric
5P0 857 511 E + add colour code (see below for PR code)
07/05- Y20 pearl grey (pr.AQ,BF,CH,DA,LA,LV,17,AT,BD,CK)
08/06- 9B9 Satin Black (pr.BM) Cupra
misiek_t napisał(a):Ja kupiłem w poniedziałek. Są cztery kable w kostce. Czarny, biały, szary i zielony. Podpiąłem w domu w celu sprawdzenia czy lusterko w ogóle działa. Czarny na minus, biały na plus. Diody w lusterku zapaliły się. Włączyłem lusterko i świeciłem latarką. Lusterko działa prawidłowo. Pod wpływem światła ściemnia się. Więc generalnie wystarczy podpiąć plus po zapłonie, masę i będzie działało. Chodzi mi o dokładne rozkodowanie kolorystyki kabli. Podobno po włączeniu wstecznego lusterko ma się rozjaśnić więc który kabel do wstecznego?
misiek_t napisał(a):Wisienką na torcie będzie zmienienie mojego zwykłego włącznika świateł na ten z funkcją "AUTO". Myślę że uda mi się zakodować w vag: 09 "Aut. włączane światła z funk. Leaving-Home (czujnik w lusterku) razem z bajtem 00 Bitem 7 Coming Home"
Na razie tyle
ZPZygaZP napisał(a):Kolego misiek_t gdzie najlepiej podpiąć "Pin 3 (szary kabel) wsteczny"?
misiek_t napisał(a):Udało mi się podłączyć lusterko zgodnie z tym schematem:
[url=http://images37.fotosik.pl/1081/1822c84bb8e37e06m.jpg]Obrazek[/URL]
Na początku zmyliła mnie kolorystyka kabli na schemacie, bo nie zgadzała się z kolorami kabli we wtyczce lusterka, ale podłączając skupiłem się na pinach we wtyczce a te akurat były identyczne jak na schemacie.
Zgodnie ze schematem podłączamy tak:
Pin 1 (biały kabel) - zasilanie bezpiecznik nr 7
Pin 2 (czarny kabel) masa-można podłączyć do wtyczki lampki w podsufitce do pin 3
Pin 3 (szary kabel) wsteczny
Pin 6 (zielony kabel) czujnik otwarcia drzwi-można podłączyć do lampki pin 1
U mnie działa to tak. Lusterko włącza się po włączeniu zapłonu. W nocy gdy pojazd za nami wali nam po oczach lusterko ściemnia się. Po włączeniu wstecznego lusterko rozjaśnia się. Nic nie trzeba kodować w vag-u żeby lusterko poprawnie działało.
Wisienką na torcie będzie zmienienie mojego zwykłego włącznika świateł na ten z funkcją "AUTO". Myślę że uda mi się zakodować w vag: 09 "Aut. włączane światła z funk. Leaving-Home (czujnik w lusterku) razem z bajtem 00 Bitem 7 Coming Home"
Na razie tyle
sielu napisał(a):A powiedz mi gdzie znajde ten bezpiecznik nr 7 wszystko juz sobie podlączylem tylko nie wiem gdzie mam szukac tego bezpiecznika
sielu napisał(a):A powiedz mi gdzie znajde ten bezpiecznik nr 7 wszystko juz sobie podlączylem tylko nie wiem gdzie mam szukac tego bezpiecznika
swierg napisał(a):Jaki nr ma pin, który potrzebuję, aby wpiąć się do skrzynki bezpiecznikówW ASO VW dobrali mi kabelek 000 979 026 E, ale gość nie był pewien. Ten kabelek coś nie chce wejść na swoje miejsce i nie wiem czy mam go tam próbować jakoś wcisnąć czy potrzebuję czegoś innego.
noktoto napisał(a):Lusterko samo-ściemniające występuje w dwóch wersjach (przeznaczonej do samochodów z czujnikiem deszczu i do aut bez takiego czujnika) oraz w dwóch wariantach kolorystycznych (szarym oraz czarnym do Cupry).
misiek_t napisał(a):Na początku zmyliła mnie kolorystyka kabli na schemacie, bo nie zgadzała się z kolorami kabli we wtyczce lusterka, ale podłączając skupiłem się na pinach we wtyczce a te akurat były identyczne jak na schemacie.
ZPZygaZP napisał(a): a czarnej jest znacznie droższe nie wiem ile ale z tego co kiedys widzialem okolo 250zł sa zadsze i pewnie stad ta cena.
robson86 napisał(a):Drugie pytanie czy podłączenie takiego lustra to ciężka sprawa?
Bombel napisał(a):sorry za OT ale wiecie jak zdemontnowac lusterko bo cos mi w nim goni w srodku i denerwuje mnie :/ moze jak by udalo sie bez bólu rozebrac to moze by wypadlo to cos
noktoto napisał(a):A przeglądałeś cały ten (niezbyt długi) temat
swierg napisał(a):czyli takie jakie mają wszystkie standardowe Leo 2, Altee i Toledo 3.
noktoto napisał(a):robson86 napisał(a):Drugie pytanie czy podłączenie takiego lustra to ciężka sprawa?
A przeglądałeś cały ten (niezbyt długi) temat?
misiek_t napisał(a):kolego, żebym miał odpowiednie uprawnienia dostajesz bana, raz za lenistwo, dwa za chamstwo
misiek_t napisał(a):To czy lusterko z Altei/Toledo też podejdzie owszem nie zostało jasno napisane ale jest:
swierg napisał(a):
czyli takie jakie mają wszystkie standardowe Leo 2, Altee i Toledo 3.
robson86 napisał(a):czy warto się podjąć tego przesięwzięcia - żeby jakieś nowe osoby włączyły się do wątku.
swierg napisał(a):Jeszcze tylko napiszę, że polecam tego moda
robson86 napisał(a):Dlatego ponawiam pytanie jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć czy lusterka fotochromatyczne są identyczne do Leona II, Toledo III i Altei byłbym wdzięczny.misiek_t napisał(a):To czy lusterko z Altei/Toledo też podejdzie owszem nie zostało jasno napisane ale jest:
swierg napisał(a):
czyli takie jakie mają wszystkie standardowe Leo 2, Altee i Toledo 3.
sam rozumiesz, żę to nie jest koszt mały takiego lusterka żeby kupować je na chybił trafił. Chciałem uzyskać odpwoedz od odób które utwierdziły by mnie w przekonaniu że nie wyrzuce pieniędzy w błoto.
Pozdrawiam
robson86 napisał(a):czyli takie jakie mają wszystkie standardowe Leo 2, Altee i Toledo 3.
swierg napisał(a): Imo wydając na lusterko fotochromatyczne do ~100zł pieniędzy w błoto nie wyrzucisz.
Piotrek_tdi napisał(a):Tak
robson86 napisał(a):Ten cały fotochrom mnie tak nie kręci co te diody które fajnie podświetlają kokpit![]()
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości