Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie odbijające kierunkowskazy, tempomat

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie odbijające kierunkowskazy, tempomat

Postprzez Szymon_Zy » 24 lutego 2013, 16:58

Witam

W moim nowym/starym (bo 2007 r.) Leonie mam jeden defekt, z którym się dotychczas nawet w 30 letnich VAG'ach nie spotkałem. Mianowicie nie odbijają mi kierunkowskazy. Czy tu jest tak jak w innych autach, że koło obracając się wybija ząbek w manetce, czy winą może być złe adaptację kierownicy? Mam dziwną manetkę kierunków tylko ON/OFF i nie wiem jak włączyć tempomat. Mam doświadczenie z Passatem B6, tu to działa jakoś inaczej lub nie działa. W instrukcji (Holenderski) jest manetka ON/CANCEAL/OFF - więc nie wiem czy ta, która jest u mnie nie jest jakaś lewa i stąd te problemy.

Edit by Oczkolek
Szymon_Zy
Stella
Stella

Auto: Leon II 1.6 BSE LPG

Reklama

Re: Nie odbijające kierunkowskazy, tempomat, USB do radia?

Postprzez oczkolek » 25 lutego 2013, 09:07

Szymon_Zy napisał(a):Ostatnie pytanie to gniazdo USB do radia. Da się to wyrezać? Nie mam pod fotelem pasażera szuflady więc nie ma co szukać gniazda.

Z tym to proponuję poszukać i zapytać tutaj http://leonclub.pl/forum/viewforum.php?f=19
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Re: Nie odbijające kierunkowskazy, tempomat

Postprzez Szymon_Zy » 27 lutego 2013, 22:19

Panowie (i Panie?) nikt nie miał problemów z nieodbijającymi kierunkowskazami? Czy są wybijane mechaniczne przez ząbek na kolumnie kierownicy? Jak ktoś dokładał tempomat to pewnie wie co i jak.

Z tempomatem wygrałem, po prostu jak go włączę nie pojawia się ŻADNA kontrolka. Tylko na ON, potem dolny przycisk czyli SET i działa. Nie wiem czy to normalne ale tak jak pisałem wyżej w instrukcji mam inną wajchę niż w samochodzie. Za to jest jakaś karta z dodatkową instrukcją gdzie jest właśnie taka wajcha jak u mnie.
Szymon_Zy
Stella
Stella

Auto: Leon II 1.6 BSE LPG

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne