Mam pytanko do posiadaczy leona II z silnikiem 1.6. Jak macie średnie spalanie w mieści mi po ostatnim tankowaniu wyszło 12l czy jest to norma
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
adamwroc napisał(a):Witam,
Mam pytanko do posiadaczy leona II z silnikiem 1.6. Jak macie średnie spalanie w mieści mi po ostatnim tankowaniu wyszło 12l czy jest to norma[/stream]
adamwroc napisał(a):Witam,
Mam pytanko do posiadaczy leona II z silnikiem 1.6. Jak macie średnie spalanie w mieści mi po ostatnim tankowaniu wyszło 12l czy jest to norma[/stream]
krysbi90 napisał(a):ja akurat mam dość ciężką nogę więc to jest powodem takiego spalania
kicek napisał(a):Przy 1.6 BSE max 11L przy jezdzie po miescie na krotkich odcinkach i czestym niedogrzaniu silnika jak to w zimie
pietrek86 napisał(a):U mnie spalanie w 1.6 16v waha się między 6,8 a 7,5
Mie spalanie oscyluje w podobnych granicach, czyli 9 miasto
Mój 1.6 16v również łykał 6,8l benzyny na 100km
To jeszcze, korzystając z okazji zapytam - zauważyliście jakąś różnicę w spalaniu po zatankowaniu 98?
Koledzy miałem na warsztacie leona 1.6 i gośc mi mówil ze pali mu 14-benzyny po mieście na klimatyzacji
m4niac napisał(a):A co może byc nie tak z silnikiem ? Podłączałem go pod 2 komputery nie ma błędów wszystko działa prawidłowo. Po prostu do roboty mam 5 km ,nie ma mowy zebym wrzucil 5 bieg. Podroz trwa 30 minut z czego 20 to stanie w korku .Jak jade to ruszam i hamuje co 100 metrow wtedy spalanie to 14 - 15 litrow. z klimą. Rano jak nie wlaczam klimy robie ta sama trase to jest 12,5 litra. Jak jade na 5 biegu z predkoscia okolo 100 km / h to pokazuje 5,5 litra. Trasa 10 km w miescie bez klimy bez stania w korkach to 9,5 litra srednio.
Ty patrzysz na spalanie z wyświetlacza czy obliczasz to poprzez dolewanie paliwa do pełna
Powrót do VAG - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości